Southgate houdt vast aan gefileerde Kane

Reacties

Het is (nog) niet het EK van Harry Kane. Bondscoach Gareth Southgate houdt alle vertrouwen in de Engelse spits.

Southgate houdt vast aan gefileerde Kane
© Pro Shots
Tsjechië
Tsjechië
0 - 1
Engeland
Engeland

Kane staat nog droog op het EK en was zowel tegen Kroatië als tegen Schotland onzichtbaar. Na The Battle of Britain werd de spits van Tottenham Hotspur door de media en analytici gefileerd. De woorden abominabel en zorgwekkend werden daarbij gebezigd.

Voor Southgate is er echter geen reden om Kane te slachtofferen voor het laatste groepsduel. 'Je mag aannemen dat hij zijn basisplaats behoudt. Ik heb er geen probleem mee dat al te verklappen', zei de bondscoach richting de wedstrijd tegen Tsjechië.

Kane haalde in de eerste twee groepsduels het einde niet. Maar dat was omdat de wedstrijd daarom vroeg, zo stelde Southgate. 'En op het WK hebben we veel wedstrijden gespeeld en daarom willen we nu de last een beetje managen', onderbouwde de bondscoach zijn keuze Kane naar de kant te halen.

Het verandert niet aan de status van Kane bij The Three Lions. Hij is onze belangrijkste speler, daar bestaat geen twijfel over', aldus Southgate. 'Je hoeft alleen maar te kijken naar zijn statistieken om te zien hoe belangrijk hij voor ons is.' Tegen Tsjechië krijgt Kane de kans dat te bevestigen.

Engeland zal dinsdag bij een zege als groepswinnaar doorgaan naar de achtste finale, waar een gelijkspel genoeg is voor de tweede plaats in Groep D.

Europees Kampioenschap

Stand Groep D Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
2-0
+2
7
2
Kroatië
3
1
1
1
4-3
+1
4
3
Tsjechië
3
1
1
1
3-2
+1
4
4
Schotland
3
0
1
2
1-5
-4
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.