Southgate geeft uitleg over opvallende en zeldzame keuze

Reacties

Voor het eerst sinds 1996 maakte Engeland met een ongewijzigde ploeg een interland af. Bondscoach Gareth Southgate had zijn redenen voor deze even opvallende als zeldzame keuze.

Southgate geeft uitleg over opvallende en zeldzame keuze
© Pro Shots
Polen
Polen
1 - 1
Engeland
Engeland

Sinds de halve finale van het EK in 1996 tegen Duitsland was het niet meer voorgekomen dat een Engelse bondscoach zijn basisploeg liet staan tot het laatste fluitsignaal. Tegen Polen deed Southgate wat Terry Venables een kwart eeuw geleden deed; niet wisselen.

'We hadden totale controle en iedereen speelde op een goed niveau', gaf Southgate na afloop een inkijkje in zijn gedachten. 'Je kan spelers inbrengen, maar het is niet makkelijk om in de slotfase erin te komen. We hebben een paar keer naar de mogelijkheid gekeken en vervolgens gezegd dat het allemaal nog goed ging.'

Het leek ook allemaal niet nodig. Engeland stevende af op een zege op Polen, dat echter in de extra tijd alsnog toesloeg (1-1). Southgate veranderde niet van gedachten. 'We dachten eraan de spelers op de flanken te wisselen, ook om de tijd wat te rekken. Maar voordat ze erin konden komen, incasseerden we de gelijkmaker. En toen was het niet het juiste moment meer om te wisselen. Dus hebben we het niet gedaan.'

Engeland moest door de late 1-1 van Damian Szymanski genoegen nemen met een punt, waardoor The Three Lions voor de tweede keer in de laatste achttien kwalificatieduels geen zege boekten. Dat was in oktober ook niet het geval tegen Tsjechië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook voor Harry Kane was het een bittere pil. De aanvaller moest zijn status van matchwinner inleveren. De spits zette met zijn treffer wel een volgende stap richting de titel topscorer aller tijden. Met zijn 41 goals heeft hij dat podium nog niet betreden, maar zijn gemiddelde belooft genoeg.

Gary Lineker (0,59 goal per wedstrijd), Sir Bobby Charlton (0,46) en Wayne Rooney (0,44) staan nog voor Kane maar hebben een lager moyenne dan de Tottenham-aanvaller, die een gemiddelde van 0,64 kan overleggen. Hij legt het daarentegen wel af tegen Jimmy Greaves, die met een moyenne van 0,77 en 44 interlandgoals Kane op twee fronten voor blijft. Rooney is met 53 treffers topscorer aller tijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep I WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
10
8
2
0
39-3
+36
26
2
Polen
10
6
2
2
30-11
+19
20
3
Albanië
10
6
0
4
12-12
0
18
4
Hongarije
10
5
2
3
19-13
+6
17
5
Andorra
10
2
0
8
8-24
-16
6
6
San Marino
10
0
0
10
1-46
-45
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.