Southampton pakt een punt in nek-aan-nek-race van het rechterrijtje

Southampton heeft zondagavond gelijkgespeeld in de Premier League tegen Newcastle United: 2-2. Virgil van Dijk speelde negentig minuten mee bij The Saints en zag hoe een penalty opnieuw voor opluchting zorgde op St. Mary's.

Tijdens het duel kwam Southampton in de twintigste minuut op achterstand. Van Dijk speelde bij de treffer een negatieve hoofdrol. De Oranje-international leverde de bal in, waarna een voorzet werd binnengewerkt door Isaac Hayden.

Newcastle vertrok sinds 1969 niet meer met een Premier League-clean sheet uit Southampton. Ook dit keer was dit niet het geval. Kort na de pauze dribbelde Manolo Gabbiadini naar binnen en schoot hij de bal erg precies in de korte hoek. Lang kon Southampton niet genieten van de treffer, want twee minuten later knalde Ayoze Pérez zijn eerste competitietreffer van het seizoen binnen.

Southampton kwam uiteindelijk terug na een lompe overtreding van Florian Lejeune op Shane Long in het zestienmetergebied. De penalty werd vervolgens overtuigend benut door Gabbiadini. Het was niet de eerste keer dat een penalty Southampton in eigen huis op de been hield. Van de vijf goals op St. Mary's dit seizoen, kwamen er drie uit een strafschop.

Door het gelijkspel stijgen The Saints naar de tiende plaats in de Premier League. Het verschil met nummer zeventien Stoke City bedraagt echter slechts één punt. De laatste thuisoverwinning van de formatie van Mauricio Pellegrino in de competitie dateert alweer van 19 augustus tegen West Ham United (3-2). Newcastle staat negende met elf punten. Southampton krijgt zaterdag West Bromwich Albion op bezoek (18.30 uur). Newcastle United wacht op diezelfde dag een thuisduel met Crystal Palace (16.00 uur).