Southampton betaalt flinke som voor oogappel van Guardiola en Kompany

Reacties

Southampton heeft de komst van Romeo Lavia afgerond. De achttienjarige Belg komt voor veertien miljoen euro over van Manchester City, dat wel een verzekering heeft ingebouwd in de deal.

Southampton betaalt flinke som voor oogappel van Guardiola en Kompany
© Pro Shots

Lavia komt uit de jeugd van Anderlecht. Namens Paars-Wit nam hij deel aan de KDB Cup, het Belgische jeugdtoernooi vernoemd naar Kevin De Bruyne. Daar raakte Pep Guardiola onder de indruk van de kwaliteiten van de Belgische middenvelder en dus trok Lavia in de zomer van 2020 naar Manchester City.

Vincent Kompany, toen nog trainer van Anderlecht, gaf toe daar flink van te balen. 'Natuurlijk had ik Romeo liever hier gehouden, maar ik ben heel blij voor hem. City heeft spelers met zijn profiel nodig. Hij is agressief in het veroveren van de bal en in balbezit is hij kalm. Romeo heeft wat Guardiola zoekt in een middenvelder. Normaal heb je als jonge speler één op een miljoen kans om meteen door te breken bij Manchester City, maar Lavia heeft het in zich', verzekerde Kompany destijds in gesprek met Het Nieuwsblad.

Zo ver kwam het niet voor het Belgische toptalent. Lavia speelde zijn wedstrijden voornamelijk voor City Onder-23, al maakte hij wel zijn debuut voor de hoofdmacht in de FA Cup en de League Cup. Na de komst van Kalvin Phillips kreeg zijn perspectief op een doorbraak bij City wel een knauw.

City heeft nu ingestemd met een vertrek van Lavia. Southampton heeft serieus geld over voor de Belg. City heeft volgens Engelse media echter wel een terugkoopclausule ter waarde van 46 miljoen euro bedongen, evenals een doorverkooppercentage.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.