Souness breekt na overlijden van zijn vriend Vialli: 'Een prachtige ziel'

Reacties

Eens in de zoveel tijd overlijdt er iemand van wie iedereen hield. Voor Gianluca Vialli geldt dat zeker. Al in de eerste uren na zijn dood stromen de prachtige reacties binnen. Graeme Souness, Vialli's ploeggenoot bij Sampdoria, houdt het niet droog in een emotioneel filmpje.

Souness breekt na overlijden van zijn vriend Vialli: 'Een prachtige ziel'
© Pro Shots

'Ik kan je niet vertellen wat een goede gozer het was. Vergeet voetbal even, hij beschikte over een prachtige ziel. Echt een lieve kerel. Ik kwam naar Italië toen ik 31 was. Hij was twintig. Het was geweldig om in zijn buurt te zijn. Hij hield van een geintje. Een warm mens en een geweldige speler. Maar ik wil het nu niet over de voetballer hebben, maar over de mens. Want: wat een mens', aldus Souness.

'Ik wil zijn vrouw en kinderen condoleren. Zijn kinderen zijn gezegend dat ze zo'n vader hebben gehad', vervolgt de Schot. 'Het is zo typisch voor hem dat hij zijn ziekte voor zichzelf hield. Het was zijn gevecht. Hij wilde er anderen niet mee opzadelen', aldus Souness, die het bij die woorden te kwaad krijgt.

Souness verhuisde in 1984 van Liverpool naar Sampdoria, waar hij kwam samen te spelen met een jonge Vialli. Samen wonnen ze een jaar later de Coppa Italia voor het eerst in de clubgeschiedenis. De twee hadden binnen en buiten het veld grote lol, hetgeen ook valt te lezen in het verhaal dat naar aanleiding van Vialli's overlijden op VI PRO is verschenen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.