Son wijst Tottenham ook tegen Crystal Palace de weg

Tottenham Hotspur heeft thuis met veel moeite gewonnen van stadgenoot Crystal Palace (1-0). Heung-Min Son was net als donderdag goud waard op White Hart Lane.

Met zes punten na vijf wedstrijden beleefde Tottenham een matige start in de Premier League, terwijl Palace er met drie punten meer een stuk beter voor stond. Dat was in de eerste helft niet te zien, want de thuisploeg had een overwicht. Al na drie minuten was Harry Kane met een kopbal dicht bij een treffer.

Na een kwartier bracht doelman Alex McCarthy van de bezoekers maar ternauwernood redding op een schot van Érik Lamela. Op slag van rust ontsnapte Tottenham echter aan een achterstand bij een knal van Yohan Cabaye. In de tweede helft liet Lamela zich weer zien en belandde een inzet van Bakary Sako via Spurs-keeper Hugo Lloris tegen de paal.

Na al die kansen was het in de 68ste minuut eindelijk raak. Op aangeven van de kort daarvoor ingevallen Christian Eriksen schoot Son binnen. Donderdag was de Zuid-Koreaan ook al twee keer trefzeker geweest tijdens het thuisduel met FK Qarabag in de Europa League (3-1).

Het doelpunt van Son was dus weer goed voor drie punten, waardoor Tottenham nu de negende plaats bezet in de Premier League. De ploeg van manager Mauricio Pochettino staat één positie lager dan Crystal Palace.