Solskjaer schaamt zich kapot: 'Dit was Manchester United-onwaardig'

Reacties

Ole Gunnar Solskjaer heeft na de smadelijke nederlaag op bezoek bij Everton meteen zijn excuses aangeboden voor de 'Manchester United-onwaardige prestatie'. De Noor zag zijn ploeg door de ondergrens zakken op Goodison Park.

Solskjaer schaamt zich kapot: 'Dit was Manchester United-onwaardig'
Everton
Everton
4 - 0
Manchester United
Manchester United

Manchester United kent sinds de definitieve aanstelling van Solskjaer als manager even een dipje. Van zijn eerste elf wedstrijden als interim-manager verloor de Noorse coach er geen, maar van de laatste vijf wedstrijden werden er liefst vier verloren. De nederlaag van zondag op Goodison Park tegen Everton was het dieptepunt van de periode met Solskjaer aan het roer in Manchester. 'We zijn op elk vlak geklopt. De supporters waren de enigen die goed waren vandaag en ik wil hen dan ook mijn excuses aanbieden voor wat wij vandaag hebben laten zien.'

Al bij rust leidde Everton met 2-0 en die score werd in de tweede helft gemakkelijk uitgebouwd tot 4-0. 'Dit was Manchester United-onwaardig, dat kunnen we allemaal met de hand op het hart zeggen. We hebben het heel lang fantastisch gedaan, maar dit is een heel moeilijke competitie om in de topvier te eindigen, laat staan om de titel te winnen', aldus Solskjaer bij de BBC.

'Dit was geen Manchester United', vult Ashley Young zijn manager aan. 'Vanaf het eerste fluitsignaal was het niet goed genoeg. We moeten onszelf snel bijeen rapen. We hebben nog vier wedstrijden te gaan waarvan woensdag een heel grote', verwijst Young naar het thuisduel met Manchester City.

Solskjaer denkt dat de wedstrijd tegen de stadsgenoot juist therapeutisch kan werken. 'Net als in het echte leven kunnen dingen in het voetbal snel omkleren. We krijgen woensdag (thuis tegen Manchester City) en zondag (thuis tegen Chelsea) de kans om deze wedstrijd te doen vergeten. We weten dat het erg lastig wordt, maar we moeten het samen doen op Old Trafford, waar we de beste steun ter wereld krijgen.'

Manchester United staat nu zesde en moet in de topvier eindigen om volgend seizoen mee te mogen doen aan de Champions League. Na de duels met Manchester City en Chelsea wachten nog wedstrijden tegen Huddersfield Town (uit) en Cardiff City (thuis).

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.