Solskjaer gaat vergelijking tussen Rashford en Ronaldo niet uit de weg

Reacties

Marcus Rashford is bezig aan een sterk seizoen in dienst van Manchester United, aanstaande donderdag tegenstander van AZ in het Europa League-toernooi. De aanvaller maakte zaterdag alweer zijn dertiende doelpunt voor de club in alle competities en is daarmee met afstand de meest trefzekere speler van de Britten. 

Solskjaer gaat vergelijking tussen Rashford en Ronaldo niet uit de weg
© Pro Shots

Manager Ole Gunnar Solskjaer begrijpt dat er mensen zijn die parallellen trekken met Cristiano Ronaldo. Toen Ronaldo zo oud was als Rashford nu was hij bezig aan zijn vierde seizoen op Old Trafford. Hij was op dat moment al een dragende speler en sloot zijn seizoen af met 23 treffers achter zijn naam. Solskjaer, destijds zelf bezig aan zijn allerlaatste jaar als prof, was er van dichtbij getuige van.

De Noor snapt dat fans overeenkomsten zien tussen Ronaldo en Rashford. 'Het is heel gemakkelijk om die twee met elkaar te vergelijken. Ze zijn beiden technisch sterk, hebben een vergelijkbare fysiek en mentaliteit, eigenlijk alles. Marcus heeft alles in zich om een topspeler te worden. Laten we hopen dat hij de lijn doortrekt.'

Het is niet de eerste keer dat Solskjaer overeenkomsten bespreekt tussen Rashford en Ronaldo. Eind oktober deed hij dat ook, toen Rashford een vrije trap tegen Chelsea 'à la Ronaldo' binnenjoeg. Donderdag mag AZ zich als gezegd opmaken voor een confrontatie met Rashford, mits hij geen rust krijgt. In het Europa League-toernooi was hij tweemaal basisspeler en twee keer invaller. Tegen Partizan Belgrado maakte hij zijn enige doelpunt in Europa, dit seizoen.

Vorig seizoen was de spits goed voor dertien goals voor United, een aantal dat hij nu dus al heeft geëvenaard. Hij moest toen alleen Romelu Lukaku (vijftien) en Paul Pogba (zestien) voorlaten, maar inmiddels is Lukaku vertrokken. Solskjaer verwacht echter niet dat Rashford er meteen in slaagt de productie van zijn ex-collega over te nemen.

'Ik ga niets zeggen over een aantal doelpunten voor Marcus. Zolang hij zo positief blijft spelen, en bezig is met voor het doel komen en kansen creëren, zal hij wel blijven scoren', zegt de Noor.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.