Solskjaer blikt terug: 'Ronaldo terughalen naar Man Utd was een fout'

Reacties

Het rommelde bij Manchester United toen Ole Gunnar Solskjaer tussen 2018 en 2021 manager was en nog steeds gaat het niet goed bij de club. De Noorse coach sprak zich deze week voor het eerst sinds zijn gedwongen vertrek in november 2021 echt uit over de situatie van de club en blikte terug op de terugkeer van Cristiano Ronaldo.

Solskjaer blikt terug: 'Ronaldo terughalen naar Man Utd was een fout'
© Pro Shots

De sterspeler is inmiddels actief in Saoedi-Arabië bij Al-Nassr, dat hem aan het begin van dit jaar transfervrij kon overnemen. Ronaldo had zichzelf daarvoor onmogelijk gemaakt bij Man Utd door onder andere erg veel kritiek te leveren tijdens een spraakmakend interview met journalist Piers Morgan. In november 2022 werd het contract van Ronaldo ontbonden.

In een uitgebreid interview met The Athletic blikt Solskjaer terug op het moment dat Man Utd de Portugees terughaalde naar Old Trafford. Ronaldo was overgehaald door niemand minder dan Sir Alex Ferguson. 'We konden deze kans niet afwijzen, maar het besluit bleek uiteindelijk een fout te zijn', vindt Solskjaer.

© Pro Shots

Dit terwijl Ronaldo bij zijn rentree meteen twee keer scoorde. 'Het voelde zo goed toen hij tekende en de fans voelden dat Old Trafford op zijn kop stond toen hij twee keer scoorde in de wedstrijd tegen Newcastle United.' Daarna ontstonden echter problemen. 'Toen het minder goed begon te lopen, kwamen de ego's in de kleedkamer naar boven. Sommige spelers vonden dat ze meer moesten spelen en waren niet meer constructief. Dat is een grote zonde voor mij. Zaakwaarnemers en familieleden kruipen in de hoofden van spelers om te vertellen dat ze beter zijn, dat is voor mij de ziekte van het moderne voetbal.'

Sinds zijn ontslag zo'n twee jaar geleden heeft Solskjaer nog geen nieuwe functie op zich genomen in de voetballerij. De oud-spits was hiervoor ook actief als trainer van Molde FK en Cardiff City.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.