Sollied en SC Heerenveen per direct uit elkaar

Trond Sollied is weg bij SC Heerenveen. De Noorse oefenmeester trad vorig seizoen in dienst bij de Friezen en won de KNVB-beker. Deze jaargang kende de club een teleurstellende start van de competitie.

Sollied en SC Heerenveen per direct uit elkaar

De club en de oefenmeester concludeerden dat de samenwerking momenteel niet brengt wat beide partijen ervan verwacht hadden. Het bestuur van SC Heerenveen betreurt Sollieds vertrek, maar acht een afscheid onvermijdelijk. Onoverbrugbare cultuurverschillen worden door de Friezen aangedragen als belangrijkste argument.

De vaste assistent van Sollied, Chris van Puyvelde, verlaat
SC Heerenveen eveneens. De technische zaken worden voorlopig waargenomen door Jan de Jonge, met assistentie van Johnny Jansen. Het bestuur hoopt binnenkort de trainersstaf definitief rond te hebben. Senior coach Foppe de Haan is beschikbaar om de nieuwe leidinggevenden terzijde te staan.

SC Heerenveen speelde 54 officiële wedstrijden onder Sollied, waarvan het er 24 won en zestien verloor. Opmerkelijk zijn de doelcijfers van de Friezen: onder de Noor maakte Heerenveen weliswaar 99 doelpunten, maar kreeg het er liefst negentig om de oren. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's