Sollied begrijpt scouts niet: 'Is Frenkie de Jong beter dan Vanaken? Nee'

Reacties

Trond Sollied vindt het onbegrijpelijk dat Hans Vanaken nog niet is opgepikt door een vermogende topclub uit het buitenland. Volgens de voormalig coach van onder meer SC Heerenveen, die jarenlang in België werkzaam was, doet de middenvelder van Club Brugge niet onder voor bijvoorbeeld Frenkie de Jong.

Sollied begrijpt scouts niet: 'Is Frenkie de Jong beter dan Vanaken? Nee'
© Pro Shots

De 28-jarige Vanaken, die als jonge jongen overigens nog een paar seizoenen in de jeugdopleiding van PSV actief was, is al jarenlang een van de beste spelers op de Belgische velden. De middenvelder won al twee keer de Gouden Schoen, de prijs voor de Speler van het Jaar, en werd ook al regelmatig in verband gebracht met een transfer naar het buitenland. Daar kwam het echter nooit van. Vanaken zit nu al in zijn zesde seizoen bij Club Brugge.

Dit tot de verbazing van Sollied. 'Dat Vanaken nog in Brugge rondloopt, vind ik ongelooflijk', zegt de Noor, die momenteel zonder club zit, in gesprek met Het Nieuwsblad. 'Kijk naar zijn skills. Vanaken zou bij Barcelona moeten spelen. Is Frenkie de Jong beter dan Vanaken? Nee. Goals en assists, daarop selecteer je een speler. Niet op al dat entertainment.' Sollied doelt daarmee op de dribbels van De Jong. 'Maar het gaat om goals en assists.'

Vanaken, die vanwege de moordende concurrentie pas acht interlands voor het Belgische nationale elftal speelde, maakte dit seizoen in alle competities al elf goals. Ook noteerde de middenvelder reeds zes assists. Vorig seizoen finishte Vanaken op zeventien doelpunten en drie assists, het jaar daarvoor waren er zeventien goals en negentien assists. Het contract van de Brugge-leider loopt nog tot de zomer van 2025 door.

Spelersprofiel

H. Vanaken


Geboortedatum:
24 augustus 1992
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Neerpelt
Nationaliteit
België
Lengte:
1,95 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
Club Brugge
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.