Solanke treedt in voetsporen Messi, Agüero en Pogba

Reacties

Dominic Solanke is uitgeroepen tot beste speler van het WK Onder-20. Met het winnen van de bijbehorende Gouden Bal treedt de spits van toernooiwinnaar Engeland en Chelsea in de voetsporen van enkele illustere voorgangers.

Solanke treedt in voetsporen Messi, Agüero en Pogba

Zo gingen Lionel Messi, Sergio Agüero en Paul Pogba de ex-spits van Vitesse deze eeuw voor als winnaars in respectievelijk 2005, 2007 en 2013.

Dat het winnen van de Gouden Bal op het jeugd-WK geen garantie is op een glansrijke carrière tonen de winnaars van bijvoorbeeld 2009 en 2011 aan. De Ghanees Dominic Adiyiah speelt op inmiddels 27-jaige leeftijd in Thailand, terwijl de nu 26-jarige Braziliaan Henrique Almeida dit seizoen speelt bij Coritiba uit zijn vaderland. Ook de beste speler van het vorige WK Onder-20, Adama Traoré uit Mali, is nog bepaald niet doorgebroken. Hij werd vorig seizoen door AS Monaco uitgeleend aan Rio Ave, maar speelde daar amper.

Federico Valverde (Uruguay, Real Madrid) en Yangel Herrera (Venezuela, New York City) werden door de FIFA uitgeroepen tot winnaar van de Zilveren en Bronzen Bal. Freddie Woodman (Engeland, Newcastle United) is verkozen tot beste doelman van het WK. Riccardo Orsolini (Italië, Juventus) werd met vijf goals topscorer.

Clubs die de kersverse Gouden Bal-winnaar willen inlijven, vissen achter het net. De aanvaller kwam enkele weken geleden al tot een akkoord met Liverpool, dat hem voor een opleidingsvergoeding gaat overnemen van Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.