Sol geeft AZ les in afwerken

Reacties

Willem II heeft zich zaterdag uiterst effectief getoond op bezoek bij AZ. Fran Sol bezorgde de Tilburgers de drie punten, terwijl de ploeg van trainer John van den Brom vele kansen om zeep hielp.

Sol geeft AZ les in afwerken
AZ
AZ
0 - 2
Willem II
Willem II

Willem II kende aan de hand van Sol een droomstart in Alkmaar. De bezoekers waren na twee minuten al gevaarlijk en AZ kreeg de bal in een klutssituatie maar net weg. Sol kopte daarvoor uit een corner tegen keeper Marco Bizot. Daniel Crowley bracht de bal weer in het spel, waarna de spits de bal via de lat alsnog in het doel werkte.

AZ bleef daarna klungelen in de verdediging en ontkwam aan een snelle 0-2. De Alkmaarders richtten zich daarna op en kregen kansen op de gelijkmaker. Zo stuitte Mats Seuntjens op doelman Timon Wellenreuther na voorbereidend werk van Oussama Idrissi, die kort daarna in het zijnet schoot. De aanvaller was later opnieuw gevaarlijk toen Teun Koopmeiners hem bereikte met een fraaie steekpass. Wellenreuther kwam uit, maar miste de bal. Uiteindelijk haalde Freek Heerkens de inzet van Idrissi nog net van de lijn.

Guus Til waagde ook een poging namens AZ, die door verdediger Fernando Lewis werd weggewerkt. Willem II kreeg uiteindelijk weer wat lucht en bleek uiterst effectief. Via Vurnon Anita en Crowley werd Donis Avdijaj bereikt. De aanvaller stond, in tegenstelling tot Sol, niet buitenspel en ging samen met de Spanjaard op het doel af. Avdijaj legde op tijd af en Sol maakte zijn tweede treffer van de avond en zijn vijftiende van dit seizoen in zestien officiële duels.

In de tweede helft verdedigde Willem II de voorsprong en was AZ niet bij machte om het nog spannend te maken. Invaller Dorin Rotariu en Thomas Ouwejan deelden speldenprikjes uit, die een gemakkelijke prooi waren Wellenreuther. De thuisploeg kwam weliswaar bij vlagen tot goede aanvallen, maar aan de afwerking schortte het. Dat is niet voor de eerste keer dit seizoen. Van den Brom worstelt dit seizoen met de spitspositie. Nieuwkomer Bjørn Johnsen ontbrak wegens een blessure en ook Jong AZ-goalgetter Ferdy Druijff kwam als invaller niet tot scoren tegen Willem II.

Willem II heeft na de zege nog maar drie punten minder dan AZ, dat op de achtste plek staat met negentien punten. VVV-Venlo kan zondag bij winst op Heracles Almelo over de ploeg van Van den Brom klimmen. Willem II stijgen naar plek elf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.