Soevereine Van Dijk schiet Liverpool terug in spoor van koploper Arsenal

Reacties

Liverpool heeft goede zaken gedaan in de top van de Premier League. Op bezoek bij Sheffield United bleven The Reds foutloos. Een doelpunt van uitblinker Virgil van Dijk brak de ban. Brighton & Hove Albion won, ondanks een fout van Jan Paul van Hecke. Marcos Senesi scoorde voor Bournemouth.

Soevereine Van Dijk schiet Liverpool terug in spoor van koploper Arsenal
© Pro Shots
Sheffield United
Sheffield United
0 - 2
Liverpool
Liverpool

Op bezoek bij de voorlopig zoutloze hekkensluiter moest Liverpool woensdag een vervolg geven aan de heroïsche zege op Fulham (4-3) van afgelopen weekend. Jürgen Klopp noemde de zinderende comeback, waarbij zijn ploeg twee keer in de slotfase scoorde, een moment om nooit te vergeten. Op Bramall Lane leek Sheffield, waar Paul Heckingbottom voor het eerst op de bank zat, de uitgelezen tegenstander om de titelaspiraties kracht bij te zetten en in het spoor van koploper Arsenal te blijven.

Klopp koos voor Cody Gakpo en aanvoerder Van Dijk in zijn basisopstelling. Ryan Gravenberch begon op de reservebank. De captain nam ook het voortouw in de vijandige ambiance. Allereerst deed Van Dijk dat door Cameron Archer met een geweldige defensieve actie van het scoren te houden. Daarna kwam de kroon op een magistrale helft. De Nederlander werd na een hoekschop van Trent Alexander-Arnold gevonden en schoot kiezelhard raak: 0-1. Daardoor ging de ploeg van Klopp met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft ging het niet vanzelf voor Liverpool. Integendeel. The Reds kregen het amper voor elkaar een uitgespeelde kans te krijgen. Ondertussen werd Sheffield, vooruitgestuwd door het fanatieke publiek, steeds brutaler. Onder druk van de hekkensluiter ging Ibrahima Konaté zelfs even in de fout, leek het. De verdediger gaf een aanvaller een zet, maar kwam goed weg. Aan de andere kant zorgde Dominik Szoboszlai voor de beslissing. Daardoor bleef Liverpool overeind en sloot het weer aan bij koploper Arsenal.

Tekst gaat verder onder de video.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
2 - 1
Brentford
Brentford

Wel de lof, maar niet de bloemen. Dat is het verhaal van Brighton & Hove Albion dit seizoen tot dusverre. De club van manager Roberto de Zerbi speelt hypermodern en attractief voetbal en verbaast de wereld af en toe, maar heeft moeite met het winnen van wedstrijden. De Zerbi koos dit keer voor slecht één Nederland in zijn basiself. Joël Veltman en Oranje-doelman Bart Verbruggen moesten hopen op een invalbeurt. Jan Paul van Hecke kon wel rekenen op een plaatsje vanaf de aftrap. Bij Brentford stond overigens wél een doelman van het Nederlands elftal onder de lat: Mark Flekken.

Flekken zag in een aantrekkelijk eerste bedrijf dat Van Hecke een zeldzame fout maakte. De Zeeuw moest in het eigen zestienmetergebied aan de noodrem trekken, waardoor Brentford vanaf elf meter aan mocht leggen. Dat cadeautje was wel aan Bryan Mbeumo besteed: 0-1. Toch kon Flekken er niet lang van genieten, want direct daarna trok Brighton de stand gelijk. Pascal Gross klopte de Nederlander en poetste de onzorgvuldigheid van Van Hecke meteen weg (1-1).

Brighton greep in de tweede helft alsnog de volle buit. De pas achttienjarige Jack Hinshelwood beleefde een avond om nooit te vergeten, want in zijn derde Premier League-duel schoot de tiener zijn ploeg op voorsprong. Het bleek genoeg te zijn om gekroond te worden tot matchwinner.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Crystal Palace
Crystal Palace
0 - 2
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

Wat voor de tweestrijd op Craven Cottage telde, gold ook voor de wedstrijd op Selhurst Park. Hoewel Crystal Palace boven in het rechterrijtje stond, kon Bournemouth, nipt boven de streep, het gat dichten. Onder anderen Justin Kluivert moest daarvoor gaan zorgen. De oud-Ajacied stond in de basiself van The Cherries.

Hij zag nota bene twee oud-spelers van Feyenoord zorgen voor een belangrijk doelpunt. Luis Sinisterra bediende Marcos Senesi bij een hoekschop. De Argentijn werkte de bal tegen de touwen (0-1). Lang bleef het daarna spannend, maar diep in blessuretijd zorgde Kieffer Moore voor de beslissing. Daardoor deed Bournemouth uitstekende zaken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Fulham
Fulham
5 - 0
Nottingham Forest
Nottingham Forest

In de gevarenzone zaten beide ploegen woensdagavond nog niet, maar wel wachtte Fulham en Nottingham Forest een duel met grote belangen. De winnaar zou namelijk een groot gat slaan naar de onderste plaatsen. De verliezer? Die zou de druk van de clubs in nood wel eens kunnen gaan voelen. Kenny Tete, zondag op Anfield nog trefzeker, begon op de bank. Hij zag dat zijn ploeg wervelde in de eerste helft.

Nottingham, waar oud-PSV’er Ibrahim Sangaré deelde in de malaise, kwam er niet aan te pas. Alex Iwobi brak na een half uur de ban namens Fulham, terwijl Raúl Jiménez de score meteen verdubbelde. Daar bleef het niet bij, want vlak na rust werd het ook nog 3-0. Weer was Jiménez het eindstation. Dat maakte Sangaré al niet meer mee, want de Ivoriaan mocht al in de rust gaan douchen. Iwobi eveneens maakte zijn tweede, terwijl Tom Cairney ook nog een duit in het zakje deed, waardoor het een lijdensweg voor Nottingham werd (5-0).

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
Fulham
36
12
8
16
51-55
-4
44
14
Crystal Palace
36
11
10
15
49-57
-8
43
15
Everton
36
12
9
15
38-49
-11
37
16
Brentford
36
9
9
18
52-60
-8
36
17
Nottingham Forest
36
8
9
19
45-63
-18
29
18
Luton Town
36
6
8
22
49-78
-29
26
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.