Real Sociedad heeft zondag de koppositie in La Liga weer overgenomen van Real Madrid. Sevilla boekte een zege in het hol van de leeuw.

Real Betis Sevilla
0 - 2
Sevilla
Sevilla

Karim Rekik en Nemanja Gudelj begonnen op de bank bij Sevilla, dat midweeks in de Champions League een kostbare thuisnederlaag leed tegen Lille. De ploeg van Julen Lopetegui had dus wel wat recht te zetten in El Gran Derbi tegen stadgenoot Real Betis. Guido Rodríguez hielp de bezoekers daar een handje bij door op slag van rust zijn tweede gele kaart te pakken.

In de tweede helft deed Sevilla vervolgens zaken. Marco Acuña ramde in de 55ste minuut de 0-1 binnen van de rand van het strafschopgebied. Tien minuten voor tijd besliste Héctor Bellerín onbedoeld de wedstrijd door een lage voorzet van Gonzalo Montiel in eigen doel te werken.

Met de derbyzege profiteert Sevilla optimaal van puntenverlies van de nummers vier tot en met tien, waaronder Atlético Madrid en Barcelona. De Andalusiërs staan nu op een gedeelde tweede plaats met Real Madrid, dat nét een beter doelsaldo heeft.

Osasuna
Osasuna
0 - 2
Real Sociedad

Eerder op de zondag boekte Real Sociedad een belangrijke zege. Makkelijk ging het niet. Het verrassend sterke Osasuna hield de poorten ruim zeventig minuten gesloten. Uitgerekend Mikel Merino brak daarna de ban. De middenvelder schoof de bal met een droge knal in de verre hoek en deed zijn oude liefde zo pijn.

Tien minuten voor tijd viel de beslissing via een strafschop van Adnan Januzaj. Door de zege in El Sadar gaat Sociedad weer over Real Madrid heen en zijn de Basken weer koploper van La Liga. Real Madrid en Sevilla hebben wel minder verliespunten.