Soap rond vader Aubameyang ten einde: Cousin bondscoach Gabon

Reacties

De soap rond de vermeende aanstelling van Pierre-François Aubameyang, de vader van Arsenal-spits Pierre-Emerick, als bondscoach van Gabon is definitief ten einde. De Gabonese voetbalbond (FEGAFOOT) heeft dinsdag bevestigd dat Daniel Cousin de nationale ploeg in zijn eentje gaat leiden.

Soap rond vader Aubameyang ten einde: Cousin bondscoach Gabon

Vorige week werd nog bekendgemaakt dat Aubemayang senior samen met Cousin, voormalig aanvoerder van Gabon en oud-spits van onder meer RC Lens en Glasgow Rangers, op de bank zou gaan zitten bij De Panters. Vervolgens haalde Pierre-Emerick uit naar de voetbalbond, omdat de aanstelling van zijn vader helemaal niet definitief zou zijn.

In een statement moest FEGAFOOT daarom door het stof en uitleggen dat er in de afstemming met het Ministerie van Sport iets mis was gegaan. Nu is tegenover de BBC ook bevestigd dat Cousin in zijn eentje de opvolger is van de Spanjaard José Antonio Camacho, wiens contract niet werd verlengd. 'Als voormalig aanvoerder is het voor mij een droom die uitkomt om de ploeg te trainen', aldus Cousin.

Gabon speelt de rest van het jaar nog vier kwalificatieduels voor het toernooi om de Afrika Cup van volgend jaar in Kameroen. Achtereenvolgens Zuid-Soedan (2x), Mali en Burundi zijn in oktober en november de tegenstanders. Vorig jaar was Gabon zelf nog het gastland van het continentale kampioenschap. De groepsfase was toen het eindstation.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.