Soap met Keshi en Super Eagles krijgt nieuw hoofdstuk

Reacties

De soap rond Stephen Keshi en de Nigeriaanse nationale ploeg leek afgesloten, maar is inmiddels alweer een nieuw hoofdstuk rijker. De 52-jarige oud-international moest eerder deze maand nog opstappen, nadat hij na zijn vertrek na het WK in Brazilië nog was teruggekeerd. Nu denkt Keshi opnieuw na over een rentree.

Soap met Keshi en Super Eagles krijgt nieuw hoofdstuk

Keshi oogstte tot aan het bereiken van de achtste finale in Brazilië veel lof in eigen land. Zo leidde hij The Super Eagles vorig jaar voor het eerst sinds 1994, toen hij zelf nog speler was, naar de Afrika Cup. Het leverde hem de titel Afrikaans Trainer van het Jaar op, maar een contractverlenging zat er afgelopen zomer desondanks niet in.

Keshi bleef zijn werkzaamheden na een aanvankelijk vertrek toch voortzetten om Nigeria naar de eindronde van de Afrika Cup 2015 in Marokko te leiden. De klad kwam er echter in. Nigeria pakte tegen Congo (2-3), Zuid-Afrika (0-0) en Soedan (0-1) slechts één punt in de eerste drie duels van de kwalificatiereeks. Het leidde, ondanks een 3-1 zege op Soedan, twee weken terug tot het ontslag van Keshi, die zelf bijgedragen had aan de onrust door te stellen dat er saboteurs waren binnen de voetbalbond (NFF).

Twee weken later zat Keshi tóch weer om tafel met de Minister van Sport, Tammy Danagogo, om te praten over een terugkeer. 'Dit is een heel, heel moeilijke beslissing. Ik weet nog niet of ik ja of nee ga zeggen. Ik moet erover nadenken, want we willen allemaal dat de rust terugkeert. Maar ik koester geen enkele wrok tegen iemand, daarvoor is het leven te kort. Dit is mijn land. En ik ben altijd bereid mijn land te dienen', reageerde Keshi na het gesprek van woensdag tegenover lokale media.

Hoewel Keshi de volledige steun heeft van zijn tijdelijke vervanger Shaibu Amodu, die eerst technisch directeur was, heeft de voormalige bondscoach zelf zo zijn redenen om te twijfelen. 'Als het mij om het geld ging, had ik wel voor Equatoriaal Guinee getekend. Die boden veel meer dan Nigeria. Ik heb gewoon gemengde gevoelens bij de huidige situatie. Wat we hebben meegemaakt na de overwinning op Soedan, is niet iets waar ik graag aan terugdenk. We werden behandeld als buitenstaanders, niet als Nigerianen. Het is moeilijk dat te verteren en je dan nog welkom te voelen in je eigen land.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.