'Snel einde aan mislukt Spaans avontuur Dolberg'

Reacties

Kasper Dolberg gaat opnieuw van club wisselen. Een half jaar geleden werd de Deen nog feestelijk gepresenteerd als huuraanwinst van Sevilla, maar zijn tijd in Andalusië is voor geen van alle betrokkenen geworden wat ze ervan hadden gehoopt. Zijn eigenlijk werkgever, OGC Nice, heeft een nieuwe club voor hem op het oog: 1899 Hoffenheim.

'Snel einde aan mislukt Spaans avontuur Dolberg'
© Pro Shots

Dat meldt althans het Duitse boulevardblad BILD woensdag. In Hoffenheim zou het opnieuw om een verhuurbeurt gaan, met dien verstande dat de Bundesliga-deelnemer een optie heeft om de nog altijd pas 25-jarige Dolberg daarna definitief over te nemen van de Franse club. Een definitieve deal zou bovendien niet te lang meer moeten duren: Dolberg zou op 3 januari al mee op trainingskamp moeten met de ploeg van André Breitenreiter, de nummer elf van de Bundesliga.

Dolberg kreeg in Spaanse dienst slechts drie basisplaatsen in alle competities. Ook met een handjevol invalbeurten daarbovenop lukte het de ex-Ajacied niet om te scoren, zoals hij in het rood-wit van de Amsterdammers wél geregeld deed. In 2019 verkocht Ajax hem aan Nice, waar hij drie jaar speelde voordat hij verhuurd werd. Zijn contract in Frankrijk loopt nog tot medio 2024. Dolberg kwam wel in alle drie de WK-duels van Denemarken in actie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.