Sneijder draagt met eerste goal bij aan herstel na flater

Galatasaray heeft mede dankzij het eerste doelpunt van Wesley Sneijder een zwaarbevochten zege geboekt op Orduspor. Een enorme blunder van doelman Fernando Muslera zorgde voor een vroege achterstand, maar na rust maakte de Oranje-international de aansluitingstreffer (1-2). Door twee treffers van Burak Yilmaz en eentje van Selçuk Inan won de Turkse grootmacht met 4-2.

Sneijder startte, mede door het ontbreken van de geschorste Felipe Melo, als centrale man in de rug van de spitsen Burak Yilmaz en Didier Drogba en moest toezien hoe zijn ploeg al na een kwartier op achterstand stond. Doelman Fernando Muslera beging een heuse flater. Hij wilde de bal uit zijn handen trappen, maar mikte precies op Inan. Met een fraaie boog verdween de bal in het Galatasaray-doel.

Op slag van rust vergrootte Bogdan Stancu met zijn benutte strafschop het leed voor Galatasaray, bij wie Nordin Amrabat eveneens in de basis begon. Waar Sneijder in de eerste helft zijn stempel niet kon drukken, lukte hem dat in de tweede helft wel. Na 57 minuten draaide hij op fraaie wijze de bal in de verre kruising.

De debuutgoal van de Nederlander, die in het midweekse Champions League-duel met Schalke 04 (1-1) nog vanaf de linkerflank acteerde, bleek een startsein voor een heus offensief. Yilmaz bezorgde Galatasaray uiteindelijk de zege met twee treffers (intikker en kopbal), waarna Inan zijn eigen doelpunt ook nog eens weg poetste met een zeer fraaie treffer: 4-2.

In de slotfase moest David Barral (Orduspor) na een botsing met Didier Drogba het veld nog verlaten met een hoofdwond. Hij werd in een ambulance (die op het veld kwam) afgevoerd, maar was nog wel bij kennis.

Door de zwaarbevochten overwinning staat Galatasaray zes punten los van nummer twee Fenerbahçe. Nummer drie Besiktas staat zeven punten achter op de formatie van trainer Fatih Terim en sterspelers Sneijder en Drogba.