Sneijder doet boekje open over Cillessen: 'Ging de boel echt verzieken'

Reacties

Wesley Sneijder weet wel waarom Jasper Cillessen niet is geselecteerd voor het WK. De recordinternational maakte de keeper op niet al te prettige wijze mee tijdens het eindtoernooi in 2014.

Sneijder doet boekje open over Cillessen: 'Ging de boel echt verzieken'
© Pro Shots

In het programma Veronica Offside haalde Sneijder herinneringen op. 'Keepers zijn altijd een beetje apart. Maar als hij niet speelt, geeft hij niet echt steun aan de andere keepers. Ik ken keepers die dat wel doen. Die zijn collegiaal en dat is hij niet. Hij is maar met één ding bezig', doelt Sneijder op het zijn van eerste doelman.

Het WK van 2014 was natuurlijk ook het WK van De Wissel, waarin Van Gaal voor de penaltyserie tegen Costa Rica keeper Tim Krul inbracht voor Cillessen. 'Daarna wilde hij de boel echt verzieken', weet Sneijder nog. 'Ze (de technische staf, red.) stonden op het punt om hem naar huis te sturen. Hij trapte tegen een bidon aan na zijn wissel, zo begon het. Hij ging bellen naar huis, familie ging zich ermee bemoeien... Je merkt iets aan zo'n persoon, hij gaat het groepsproces verstoren. Toen wilde Van Gaal al ingrijpen, dat heeft hij vast nog op zijn netvlies staan. Daarom heeft hij deze keuze gemaakt', doelt Sneijder op de selectieprocedure. 'Je moet niet zeggen dat hij uit vorm is, want dat is niet zo.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.