Sneijder blijft prijzen pakken met Internazionale

Internazionale heeft zaterdag beslag gelegd op de Italiaanse Super Cup. De landskampioen en bekerwinnaar versloeg AS Roma, de nummer twee van vorig seizoen, in Milaan met 3-1. Samuel Eto'o had met twee goals de hoofdrol.

De geruchten dat Dirk Kuijt van Liverpool naar Milaan zou verkassen brachten Inter niet uit de concentratie. De eerste prijs van het seizoen is een feit. Al zag Rafael Benítez, de Spaanse coach die de naar Real Madrid vertrokken Portugees José Mourinho verving, zijn elftal eerst tegen een achterstand aanlopen.

Na 21 minuten bediende de sterk spelende Francesco Totti de Noor John Arne Rise die de Inter-verdedigers Lúcio en Javier Zanetti de baas bleef en doelman Júlio César passeerde: 0-1.

Daarvoor had Wesley Sneijder al een kans gemist. Een knullige pass van Roma-speler Mirko Vucinic leidde kort voor rust de gelijkmaker in. De Macedoniër Goran Pandev strafte de fout af nadat hij Juan op het verkeerde been had gezet.

In de tweede helft kregen beide teams kansen, die aanvankelijk lang onbenut bleven. Ook de bij AS Roma ingevallen Adriano kon geen verandering in de score brengen. Hij werd uitgefloten door de fans van Inter, de club waarvoor hij eerder speelde en waar hij door persoonlijke problemen voornamelijk teleurstelde.

Twintig minuten voor tijd bracht Samuel Eto'o Inter wél op voorsprong. Na voorbereidend werk van Diego Milito tekende de Kameroener voor 2-1 en elf minuten later scoorde hij opnieuw. Benítez weet dat hij een club coacht die vorig seizoen de Treble won, maar met het winnen de Super Cup gaf hij een teken af.