Sneijder biedt zich aan bij Ihattaren: 'Ik blijf het niet roepen'

Reacties

Ajax maakte maandag bekend dat het zijn koopoptie op Mohamed Ihattaren niet zal lichten. Alfred Schreuder en John Heitinga, trainers van respectievelijk het eerste elftal en Jong Ajax, hebben zich voorzichtig uitgelaten over de situatie. De gasten van het programma Veronica Offside namen geen blad voor de mond.

Sneijder biedt zich aan bij Ihattaren: 'Ik blijf het niet roepen'
© Pro Shots

Tenzij Juventus iets anders verzint, moet Ihattaren zich begin volgend jaar weer melden bij Juventus. Aan tafel bij de talkshow zaten drie mannen die weten wat het is om voor Ajax en in Italië te voetballen: Andy van der Meijde, Wim Kieft en Wesley Sneijder.

Van der Meijde probeerde het nog optimistisch te bekijken: 'Misschien is het wel goed dat hij weg is uit de buurt hier, dat hij even weg is uit Nederland en de situatie hier. Maar het was elke keer wat met hem, het is logisch dat het een keer klaar is voor Ajax', sprak de voormalige vleugelaanvaller.

Kieft zag het somber in: 'Het is eigenlijk een heel triest verhaal. Hij is al eens naar Italië gegaan. Je kan betwijfelen of het goed was van Juventus om hem zo naar Sampdoria te laten gaan en het hem laten uitzoeken. Dat is heel moeilijk. Ik weet dat PSV er alles aan gedaan heeft, en Ajax nu ook, maar het werkte niet. Niet dat die jongen een lul is, maar op een gegeven moment weten clubs ook niet meer hoe ze ermee om moeten gaan.'

'Het is hopen dat hij wakker zal worden', ging Sneijder eroverheen, voordat hij hem een helpende hand toereikte. 'Hem terug laten gaan naar Juventus is ook geen optie. Ik heb ook begrepen dat hij niet helemaal fit is. Nou, daar maken ze in Italië geen tijd voor. Ik heb hem al aangeboden om met hem aan de slag te gaan, maar dat blijf ik niet roepen. Hij kan me bellen. Ik hoop dat hij zich gaat beseffen dat het nu moet', aldus Sneijder.

De man uit Utrecht is zeker niet de eerste die zijn diensten heeft aangeboden om Ihattaren weer op weg terug naar het topvoetbal te brengen. Ook Gerald Vanenburg heeft zijn uiterste best gedaan. Tot dusver heeft het niet mogen baten. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.