Sneijder baalt: 'Jammer hoe ik nieuws moest vernemen'

Wesley Sneijder baalt van de manier waarop hij te horen heeft gekregen dat hij niet bij de voorselectie van het Nederlands elftal zit. De voormalige aanvoerder werd door bondscoach Louis van Gaal niet opgenomen in de 26-koppige spelersgroep voor het oefenduel met Portugal van 14 augustus.

Sneijder baalt: 'Jammer hoe ik nieuws moest vernemen'

Sneijder verloor tijdens het einde van vorig seizoen, tijdens de oefentrip door Azië, ook al zijn aanvoerdersband aan Robin van Persie. Van Gaal wees erop dat Sneijder niet fit genoeg zou zijn. Hoewel Sneijder tot op heden een redelijke voorbereiding doormaakt, behoorde hij niet tot de voorselectie.

'De manier waarop ik het nieuws moest vernemen vind ik jammer', doelt de middenvelder van Galatasaray in De Telegraaf op het vernemen van het nieuws in de media. Van Gaal stelde Sneijder niet persoonlijk op de hoogte. Sneijder gaf eerder al aan het WK van 2014 per se mee te willen maken.

Hoewel Van Gaal normaliter zijn voorselectie nog wel eens flink wil aanpassen, geeft de bondscoach wel een signaal af. Andere opvallende afwezigen zijn Maarten Stekelenburg (Fulham) en Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain), die worden vervangen door respectievelijk Jasper Cillessen (reservedoelman Ajax) en debutant Paul Verhaegh (FC Augsburg). Ook John Heitinga (Everton), die nog wel de trip naar Azië meemaakte in juni, ontbreekt in het voorlopige keurkorps.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen