Smetjes op dag vol mijlpalen voor Müller en Lewandowski

Reacties

Bayer Leverkusen kon zaterdag evenmin de op volle toeren draaiende Bayern München-motor aan het haperen brengen. Der Rekordmeister is hard op weg z'n naam waar te maken.

Smetjes op dag vol mijlpalen voor Müller en Lewandowski
© Pro Shots

De weinige minpunten van het bezoek aan Bayer Leverkusen (2-4) waren de gele kaarten voor Robert Lewandowski en Thomas Müller. Daardoor zijn juist de twee spelers met de grootste bijdrages aan het Bayern-succes veroordeeld tot de rol van toeschouwer.

Lewandowski onderstreepte eens te meer een doelpuntenmachine te zijn. De Poolse spits staat door zijn goal tegen Leverkusen inmiddels op dertig in de Bundesliga en op 44 over het hele seizoen. Daarmee is hij bezig aan zijn meest productieve seizoen ooit.

Müller staat op zijn beurt aan de vooravond van een Bundesliga-record. Met zijn twee assists in het duel met Leverkusen heeft hij twintig doelpunten voorbereid. Met dat aantal heeft hij het record van Kevin De Bruyne uit het seizoen 2014/15 geëvenaard.

Bayern kan sowieso de titelstrijd extra cachet geven. De eerste dertig wedstrijden leverden negentig treffers op, een record in Duitsland. Als in de resterende vier duels twaalf keer wordt gescoord, dan gaat er nog een Bundesliga-record uit de boeken. In het seizoen 1971/72 eindigde Bayern op 101 treffers, een nog ongekend aantal in Duitsland.

Het doelpuntengemiddelde onder trainer Hansi Flick biedt goede hoop. Zijn eerste twintig duels als eindverantwoordelijke op de Bayern-bank leverden niet alleen zeventien zeges op, maar ook 65 doelpunten. Nimmer startte een trainer in de Bundesliga zo productief.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.