Smeets (30) keert na acht jaar terug bij oude liefde

Reacties

MVV Maastricht heeft Bryan Smeets binnen. De dertigjarige middenvelder tekent in zijn geboorteplaats een contract voor drie seizoenen.

Smeets (30) keert na acht jaar terug bij oude liefde
© Pro Shots

Smeets had een transfervrije status sinds zijn vertrek bij het Belgische RWDM. Hij trainde in het voorjaar mee bij De Graafschap, maar kiest nu voor een terugkeer bij de club waar het voor hem allemaal begon. Ruim dertien jaar geleden brak Smeets door in de hoofdmacht van MVV, waarvoor hij in totaal ruim 150 wedstrijden zou spelen.

In 2015 vertrok Smeets naar De Graafschap om vervolgens via SC Cambuur, TOP Oss, Sparta Rotterdam en Lommel SK bij RWDM uit Molenbeek terecht te komen. Acht jaar na zijn vertrek keert Smeets nu dus terug op het oude nest.

De komst van Bryan Smeets is mede mogelijk door een bijdrage van supportersinitiatief Veer zien MVV, zo laat de club weten. 'We zijn al enige tijd met Bryan in gesprek en we zijn zeer blij dat hij voor ons verhaal gekozen heeft. Met zijn voetballende kwaliteiten is hij een absolute meerwaarde, met zijn leeftijd en leidinggevende capaciteiten verwachten we bovendien dat hij onze jonge ploeg bij de hand kan gaan nemen', reageert technisch manager Ronny van Geneugden.

'Als geboren Maastrichtenaar ben ik MVV uiteraard altijd blijven volgen. Ik krijg nu een mooie kans om terug te keren op het rood-witte nest. MVV heeft vorig jaar kunnen verrassen, ik ga er alles aan doen om dat kunststukje dit seizoen te herhalen', zegt Smeets zelf.

Bekijk hier al onze video's
Meer B. Smeets
Meer over B. Smeets
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.