Smaakmaker Gudmundsson ontbreekt tegen Oranje wegens strafzaak

Reacties

Albert Gudmundsson, met een verleden bij SC Heerenveen, PSV en AZ, was in de vorige interlandperiode nog de grote smaakmaker bij IJsland, maar zal maandagavond niet tegenover het Nederlands elftal staan in Rotterdam. De aanvaller is geschorst door de IJslandse bond terwijl er een strafzaak tegen hem loopt.

Smaakmaker Gudmundsson ontbreekt tegen Oranje wegens strafzaak
© Pro Shots
Nederland
Nederland
4 - 0
IJsland
IJsland

Gudmundsson (linksvoor op de hoofdfoto voor de wedstrijd tegen Oekraïne, red.) maakte begin 2022 de overstap van AZ naar Genoa en scoorde sindsdien 25 keer in de Serie A. De aanvaller is een van de belangrijkste internationals van IJsland, maar door een affaire komt hij al langer niet aan bod in de nationale ploeg.

De 37-voudig international werd vorig jaar door een vrouw beschuldigd van seksueel misbruik. Bij de IJslandse bond is het in dit soort gevallen gebruikelijk om de persoon in kwestie disciplinair te schorsen. Gudmundsson zelf heeft altijd ontkend dat er iets strafbaars is gebeurd.

Albert Gudmundsson als speler van Genoa.
© Pro Shots
Albert Gudmundsson als speler van Genoa.

Drie maanden geleden kon Gudmundsson toch in actie komen voor IJsland, omdat de zaak werd geseponeerd. De speler met een verleden in de Eredivisie toonde direct zijn waarde door in de play-offs richting het EK viermaal te scoren.

In de halve finale tegen Israël maakte Gudmundsson een hattrick in de 4-1 overwinning op Israël, in de finale maakte hij de eerste treffer in de wedstrijd tegen Oekraïne. Ondanks de goede vorm van Gudmundsson werd IJsland uitgeschakeld door Oekraïne: 1-2. Sindsdien ging de vrouw die een zaak aanspande tegen Gudmundsson in beroep tegen het seponeren van de zaak, waardoor de aanvaller opnieuw geschorst is en de huidige interlandperiode moet uitzitten.

De moeilijke kwestie zorgt er in ieder geval niet voor dat Albert Gudmundsson minder presteert op het veld. De ex-speler van PSV en AZ is een attractie in de Serie A

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.