Slutsky diep in problemen: degradatienood, schorsing en sterspeler vertrekt

Reacties

De problemen voor Leonid Slutsky worden groter en groter. De trainer staat onder druk vanwege de matige prestaties van Rubin Kazan en hij heeft vrijdag sterspeler Khvicha Kvaratskhelia zien vertrekken.

Slutsky diep in problemen: degradatienood, schorsing en sterspeler vertrekt

De 21-jarige linksbuiten maakt gebruik van de optie om vanwege de oorlog in Oekraïne elders onderdak te vinden. Hij heeft zijn contract bij Rubin laten opschorten en speelt tot de zomer bij Dinamo Batumi in zijn vaderland Georgië.

Rubin op Twitter: 'Khvicha, we danken je voor de tijd die je bij Rubin hebt doorgebracht en wensen je veel succes!'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Match TV meldde maandag al dat er vanuit Georgië steeds meer druk op Kvaratskhelia wordt uitgeoefend om vanwege de Russische invasie in Oekraïne uit Rusland te vertrekken. Aanvankelijk ontkende Rubin dat de aanvaller zou vertrekken, maar de dribbelaar heeft nu toch eieren voor zijn geld gekozen.

Sportief directeur Oleg Yarovinsky baalt als een stekker: 'Het is een groot verlies voor Rubin. Ik ben er erg door ontdaan. Of hij zelf weg wilde? Daar wil ik het niet eens over hebben. Iedere buitenlandse speler heeft nu het recht om bij zijn Russische club te vertrekken. Khvicha maakt van die mogelijkheid gebruik', aldus de bestuurder in Sport-Express.

Het is een nieuwe klap voor Slutsky. Kvaratskhelia is weliswaar niet bezig aan zijn beste seizoen, maar blijft wel een van de belangrijkste spelers van de Tataren. Eerder vertrokken ook Filip Uremovic, Anders Dreyer en Sead Haksabanovic. Zonder hen moet Rubin de rest van het seizoen het vege lijf zien te redden.

De tweevoudig kampioen verloor zes van de laatste zeven competitiewedstrijden en heeft slechts vijf punten meer dan Oeral, dat dertiende staat. De nummers dertien en veertien gaan de nacompetitie in, terwijl de nummers vijftien en zestien rechtstreeks degraderen. De druk op Slutsky is dan ook flink toegenomen. Dinsdag reageerde directeur Rustem Saimanov op de geruchten over een mogelijk ontslag voor de coach: 'Of er vertrouwen is in Slutsky? Natuurlijk, helemaal.' Op de vraag of Slutsky het seizoen afmaakt bij Rubin, antwoordde Saimanov: 'Hij zal hier eeuwig werken.'

Schorsing
Te midden van Kvaratskhelia's vertrek en alle roddels over een mogelijk ontslag voor Slutsky, heeft de keuzeheer ook nog een flinke schorsing aan zijn broek gekregen. Hij liet zich onlangs na het duel met Rostov keihard uit over scheidsrechter Vitaly Meshkov en is bestraft door de Russische voetbalbond. Slutsky moet een boete van omgerekend 230 euro betalen en is voorwaardelijk geschorst tot het einde van het seizoen.

Eerder zei Slutsky dat hij een (onvoorwaardelijke) schorsing niet zou accepteren: 'Als ze mij diskwalificeren voor mijn woorden, dan ga ik terug naar Volgograd om bij mijn eigen voetbalschool te werken. Mijn werk is hier door één persoon (Meshkov, red.) met voeten getreden. Waarom zou ik dan moeten zwijgen? Ik heb een leeftijd bereikt waarop ik niet langer ga zwijgen over deze onderwerpen.' 

Rubin werd tegen Rostov ernstig benadeeld, zo was de lezing van Slutsky. 'Mensen zoals Meshkov verpesten ons voetbal. Wie heeft hem aangesteld? Hij schudt geen handen en heeft een groot ego.' Het optreden van Meshkov was beneden alle niveau, aldus Slutsky: 'Hij spuugde gewoon in ons gezicht.’'

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Rusland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Zenit Sint-Petersburg
30
19
8
3
66-28
+38
65
2
Sochi
30
17
5
8
54-30
+24
56
3
Dinamo Moskou
30
16
5
9
53-41
+12
53
4
Krasnodar
30
14
8
8
42-30
+12
50
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.