Slot tevreden maar ook bezorgd: 'Voortekenen zijn niet positief'

Reacties

Feyenoord lijkt klaar voor 2023. De oefenwedstrijd tegen FC Emmen leverde een klinkende 5-0 overwinning op, anderhalve week voor de herstart van de Eredivisie. Trainer Arne Slot is tevreden, maar het is een zege met zorgen: Quinten Timber viel geblesseerd uit.

Slot tevreden maar ook bezorgd: 'Voortekenen zijn niet positief'
© Pro Shots

'Ik ben tevreden, maar het is een oefenwedstrijd. Daar moet je niet te veel conclusies aan verbinden. In de eerste tien minuten vond ik ons niet zo goed, daarna kwam de scherpte terug. Het echte tempo werd, vond ik, pas het laatste half uur gedraaid. Zoals je hebt gezien, hebben we meer dan elf spelers nodig', analyseerde Slot bij ESPN.

De wisselspelers maakten nu een beduidend betere beurt dan vorige week, aldus de trainer. 'Vrijdag hebben we tegen Go Ahead gespeeld: 5-1 met de basis, maar een 3-2 nederlaag met de jongens die niet starten. Daar waren ze zelf erg ontevreden over, en hun trainer ook.'

Over Timber kon de trainer nog weinig concreets zeggen, maar zijn gevoel is niet best. 'Ik heb er nog niets over gehoord, maar hij verstapt zich. Da's niet zo fijn. Daarom zeg ik net dat het zo belangrijk is dat we niet alleen een eerste elf hebben. Daar maak ik me ook zorgen om, omdat er voor ons gevoel eigenlijk niets gebeurt. Dan zijn de voortekenen niet zo positief als hij er dan van de pijn toch af moet. Dan is het goed om te zien dat de anderen het in het laatste half uur zo goed doen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoe bereidt de koploper van de Eredivisie zich voor op het nieuwe jaar, met ook wedstrijden in de KNVB Beker en de Europa League? 'Zaterdag spelen we nog een onderlinge wedstrijd. Dan hebben we een paar dagen training en een paar dagen vrij, en dan gaan we de week erop zondag naar Utrecht', aldus Slot over de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar in de Galgenwaard. Met ook wedstrijden tegen Ajax, PSV en FC Twente al snel op het programma, zal hij extra hopen dat Timber niet ernstig geblesseerd is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.