Slot in select gezelschap met twee prijzen als Feyenoord-trainer

Reacties

Arne Slot is de elfde hoofdtrainer van Feyenoord met minimaal twee prijzen op zak sinds de invoering van het betaald voetbal in 1954. De oefenmeester gidste de Rotterdammers zondagavond ten koste van NEC naar de bekerzege, elf maanden na het veroveren van de landstitel.

Slot in select gezelschap met twee prijzen als Feyenoord-trainer
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Daarmee heeft Slot veertig procent van het aantal prijzen van Giovanni van Bronckhorst gepakt. De oud-international geldt als de meest gelauwerde Feyenoord-trainer met vijf prijzen. De tweede plaats in dit klassement wordt gedeeld door Willem van Hanegem en Ernst Happel met drie trofeeën.

In het geval van Happel is wel een kanttekening op zijn plaats. Een Super Cup werd in de tijd van de Oostenrijker in Rotterdamse dienst niet vergeven. Sinds 1991 staat de strijd tussen de kampioen en de bekerwinnaar op het programma. Bovendien waren twee van zijn drie prijzen internationale prijzen; de Europa Cup I en de Wereldbeker in 1970.

Meest gelauwerde Feyenoord-trainers*

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

*Sinds invoering betaald voetbal

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.