Slot geeft zijn visie: 'Dit team voetbalt misschien wel beter dan vorig seizoen'

Reacties

'Dit team voetbalt misschien wel beter tussen beide strafschopgebieden dan het team van vorig seizoen', stelde Feyenoord-trainer Arne Slot op de persconferentie na het thuisduel met Almere City FC. Slot had ook een verklaring voor die uitspraak.

Slot geeft zijn visie: 'Dit team voetbalt misschien wel beter dan vorig seizoen'
© ESPN
Feyenoord
Feyenoord
6 - 1
Almere City FC
Almere City FC

Voor de coach van Feyenoord kwam het goede veldspel tegen Almere City niet als een verrassing. 'Jullie hebben nu gezien wat ik elke dag op het trainingsveld zie. Het niveau daar vind ik ook hoger, we hebben een enorm positieve ontwikkeling doorgemaakt.'

Die positieve ontwikkeling zorgt ook voor veel concurrentie, legt Slot uit op het afsluitende persmoment in De Kuip. 'Feyenoord heeft altijd de beschikking over 20 tot 23 spelers gehad. Toen ik hier startte (in 2021, red.) moesten we bezuinigen en daardoor moesten we onze nummer 16, 17 en 18 van de selectie lagere salarissen aanbieden', blikt Slot terug op twee jaar terug.

Dat is nu wel anders. 'Door geweldige transferperiodes kunnen we ons nu veroorloven om de nummer 16, 17 en 18 van dusdanige kwaliteit te laten zijn, dat ze ook in aanmerking komen voor de basisopstelling. Nu moet ik soms keuzes maken, wie ik bij de selectie neem', verklaart Slot het hogere niveau van zijn selectie.

Feyenoord was zelf nog flink actief op de transfermarkt de afgelopen weken, het einde van de window komt in zich. 'Ik vind het altijd de minst leuke periode', aldus Slot. 'Er gebeuren dingen waar je geen invloed hebt en de mensen die mij kennen weten hoe lastig ik dat vind. Je maakt je meer zorgen dan je lief is. Ik ben heel blij als het straks september is.'

Onze analyse van een van de Feyenoord-aanwinsten: Luka Ivanusec.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.