Slot geeft medische update over Jahanbakhsh, Geertruida en Minteh

Reacties

Arne Slot heeft op de voorbeschouwende persconferentie op de Rotterdamse derby tussen Excelsior en Feyenoord een medische update gegeven. Hij ging in op de situaties van onder anderen Alireza Jahanbakhsh, Lutsharel Geertruida en Yankuba Minteh.

Slot geeft medische update over Jahanbakhsh, Geertruida en Minteh
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
2 - 4
Feyenoord
Feyenoord

'Behoorlijk goed', reageert Slot op de vraag hoe zijn spelers uit de interlandbreak zijn gekomen. 'Maar niet helemaal ongeschonden. Alireza is morgen niet inzetbaar.' De aanvaller raakte geblesseerd bij de nationale ploeg van Iran. Geertruida viel op een training geblesseerd uit bij het Nederlands elftal. Hij is wel weer fit genoeg om te kunnen spelen zaterdag.

Daarnaast zijn er ook nog drie spelers die de afgelopen weken met blessures en pijntjes kampten, nu weer fit zijn, maar niet alles kunnen spelen. 'Er is een aantal jongens dat een deel van afgelopen weken gemist heeft, dan kun je niet alles spelen de komende week. Dat gaat om jongens als Trauner, Minteh en Ivanusec. Dat zullen we per dag moeten bepalen.'

Verder is Slot vooral blij met hoe zijn spelers in mentaal opzicht uit de interlandperiode zijn gekomen. 'Ik denk dat ze bijna allemaal met een goed gevoel terug zijn gekomen. Hancko, Sauer, Lingr, Giménez, Ueda, de Nederlanders. En veel hebben ook een belangrijke rol gespeeld. Niet alleen kregen ze veel speeltijd, maar ze hadden ook veel impact.'

Feyenoord maakt zich op voor een volle en belangrijke week. Zaterdag hervat het de Eredivisie tegen Excelsior, dinsdag volgt een Champions League-duel met Atético Madrid en volgende week zondag staat de kraker tegen koploper PSV op het programma.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
24
21
3
0
79-13
+66
66
2
Feyenoord
24
17
5
2
60-19
+41
56
3
FC Twente
24
15
5
4
47-23
+24
50
4
AZ
24
12
7
5
45-23
+22
43
* Actueel tot en met 4 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.