Slot gaat in op spitsenstrijd bij Feyenoord tussen Danilo en Giménez

Reacties

Op de persconferentie na Feyenoord - Sturm Graz (6-0) werd trainer Arne Slot gevraagd naar zijn spitsen: Danilo en Santiago Gímenez. Ook wierp de wedstrijd tegen PSV aanstaande zondag alvast zijn schaduw vooruit.

Slot gaat in op spitsenstrijd bij Feyenoord tussen Danilo en Giménez
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
6 - 0
Sturm Graz
Sturm Graz

De winnende coach kreeg de vraag of het moeilijk kiezen wordt tussen zijn twee opties in de punt van de aanval, Danilo en Gímenez. 'Het is een hele prettige gedachte dat we twee spitsen hebben die het teamspel kunnen vertalen in goals. Het is vergezocht om het doelpunt van Danilo vanavond alleen aan hem toe te schrijven, dat is echt een teamgoal. Het is prettig dat we twee spitsen hebben die een goal kunnen maken, en ook dat ze allebei steeds fitter worden', aldus Slot.

Verwacht hij keuzestress bij zichzelf? 'Ik weet niet of het moeilijk wordt om te kiezen. Het is vooral fijn dat je twee spelers hebt die kunnen scoren. Je kijkt naar de fitheid van spelers, van wat ze doordeweeks laten zien en soms ook naar de tegenstander. Santiago en Danilo verschillen ook enigszins van elkaar. Ik vind dat Santiago beter is in het aannemen van ballen van achteruit, terwijl Danilo tot nu toe beter is in het inzakken richting het middenveld. Maar die kwaliteiten heeft Santi ook.'

PSV
Vanaf nu gaat het vizier in Rotterdam-Zuid richting de kraker op bezoek bij PSV van aanstaande zondag. Huldigt Slot het principe never change a winning team, hetgeen een basisplek voor Danilo zou inhouden? 'Soms pakt dat goed uit, soms niet. Het winnende team vanavond, dat zijn ook de invallers. We hebben meerdere goede spelers, en dan is het de vraag wie er zondag beginnen', aldus Slot, die nog een paar mogelijke motieven voor een basisplaats uitlichtte.

'Soms is het inderdaad ingegeven door het laten staan van een winnende ploeg, soms kijk je naar de vorm of de fitheid van een speler, en soms kijk je naar de kwaliteiten van de tegenstander. Maar mensen hoeven niet te verwachten dat we zondag met acht nieuwe spelers beginnen. Door het verloop van deze wedstrijd ben ik ervan overtuigd dat we zondag volle bak kunnen spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.