Slot blij met KNVB-beslissing: 'We hebben die tijd nodig'

Reacties

In Utrecht werd er vol onbegrip gereageerd op het uitstel van de Eredivisie-start tegen AZ. In Alkmaar zijn ze erg gelukkig met de extra rust op weg naar het Europese treffen in Oekraïne.

Slot blij met KNVB-beslissing: 'We hebben die tijd nodig'
© Pro Shots

Voor AZ begon donderdag de voorbereiding op het duel met Dinamo Kiev in de voorronde van de Champions League. De Alkmaarse ploeg kan zich volledig focussen op die ontmoeting in Oekraïne nadat de KNVB het Eredivisie-duel met FC Utrecht had uitgesteld.

AZ-trainer Arne Slot is te spreken over die beslissing in Zeist. 'We hebben vijf dagen om de jongens goed voor te bereiden en we hebben die tijd ook nodig, want we gaan tegen een heel sterke tegenstander aantreden. Ik ben heel blij met deze dagen en met het feit dat we niet vermoeid naar die wedstrijd toe moeten omdat we zaterdag tegen Utrecht hadden moeten spelen', zei de coach op de clubwebsite.

Door de KNVB-beslissing werd ook een weerzien met John van den Brom uitgesteld. Slot was in Alkmaar de assistent van de huidige FC Utrecht-trainer. Maar de grote irritatie in de Domstad over de gang van zaken bleef tussen de twee achterwege.

'Zo gaan we niet met elkaar om, maar ik merkte wel aan het berichtje van hem dat hij graag had willen spelen. Hij was lichtelijk bijdehand en maakte zinspelingen over het eventuele resultaat als we tegen elkaar hadden gespeeld. Maar dat is alleen maar grappig.'

Slot rekent erop dat hij dinsdag iedereen tot zijn beschikking heeft. Oussama Idrissi was de enige die zich donderdag nog niet liet zien op het trainingsveld, maar de aanvaller is volgens zijn trainer 'heel dicht' bij een terugkeer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.