Slory voorkomt op valreep nederlaag voor Feyenoord

Willem II dacht voor het eerst in veertien jaar weer eens te gaan winnen in De Kuip. Invaller Andwélé Slory zorgde er in blessuretijd voor dat Feyenoord nog een 1-1 gelijkspel uit het vuur sleepte.

Gezien het feit dat Feyenoord in de eerste helft een doelpunt was onthouden, was het terecht dat de Rotterdammers tenminste nog een punt overhielden aan de confrontatie met Willem II. Het had er alle schijn van dat een kopbal van André Bahia over de lijn was geweest, maar de arbitrage liet doorspelen.

Willem II had dus mazzel dat het 0-0 bleef, maar de gasten bleven verder eenvoudig op de been. Doelman Maikel Aerts moest een aantal malen in actie komen bij doelpogingen van Giovanni van Bronckhorst en verder werd Feyenoord eigenlijk alleen gevaarlijk met schoten van afstand.

Willem II speelde afwachtend in De Kuip, maar kroop wel uit de schulp als het mogelijkheden zag. De Tilburgers scoorden in de 51ste minuut uit een hoekschop. Na de trap van Said Boutahar werd Jens Janse weinig in de weg gelegd door Karim El Ahmadi en de rechtsback kopte de 0-1 binnen.

Daarmee tekende zich een nieuw drama af voor Feyenoord. Het was aan doelman Henk Timmer te danken dat de wedstrijd niet al in een vroegtijdig stadium was beslist. De gelijkmaker van Slory, na een goede actie van Diego Biseswar op de achterlijn, leverde Feyenoord daardoor nog een punt op.

In de stand blijft Willem II Feyenoord nog steeds voor. De Tilburgers hebben 25 punten en bezetten met dat aantal de tiende plaats. Feyenoord heeft vijf punten minder en staat twee plaatsen lager.