Slimmigheidje Messi bezorgt Barça zege op Atlético

Barcelona heeft in de Spaanse Primera División op bezoek bij Atlético Madrid gewonnen: 1-2. De Catalanen hadden de winst te danken aan een slim genomen vrije trap van Lionel Messi.

Barça begon uitstekend aan de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Atlético. De Catalanen leken al na enkele minuten spelen op voorsprong te komen toen Lionel Messi een solo door het centrum van de verdediging bekroonde met een rake stift. Echter, de arbiter keurde het doelpunt af wegens hands van de Argentijn en uit de herhaling bleek dat deze beslissing correct was.

Toch kwam de voorsprong er, zij het pas tien minuten voor rust. Dani Alves was het eindstation van een mooie aanval met aan de basis Lionel Messi en Cesc Fabregas. De rechtsback Alves gaf van dichtbij het laatste zetje: 0-1.

In de tweede helft beet de thuisploeg meer en meer van zich af en durfde het aan aanvallend te denken. Dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Radamel Falcao tekende voor zijn vijftiende seizoenstreffer door een doorgekopte hoekschop binnen te volleren. De aanvaller gaf verdediger Carles Puyol het nakijken.

De wedstrijd leek af te stevenen op een puntendeling, maar Messi besliste anders. De dribbelaar maakte tien minuten voor het einde handig gebruik van een slechte Madrileense organisatie bij een vrije trap van Barça en besloot volkomen onverwacht ineens op doel te schieten. De bal verdween buiten bereik van doelman Thibaut Courtois in de verre hoek: 1-2.

Barça kwam door de winst op 54 punten uit 24 duels. De achterstand op koploper Real Madrid bedraagt nog steeds tien punten. Foto: VI Images