Slecht nieuws Morata is ramp voor Atlético richting Liverpool-clash

Reacties

Voor Álvaro Morata begint een waanzinnige race tegen de klok voor de Champions League-ontmoeting met Liverpool. Atlético Madrid heeft bevestigd dat de spits een spierblessure heeft opgelopen.

Slecht nieuws Morata is ramp voor Atlético richting Liverpool-clash
© Pro Shots

Voor Morata ging het zaterdag mis in de derby tegen Real Madrid. Tegen zijn oude club viel de Spaans international in de vijftigste minuut uit, waarna het snel misging voor Atlético (1-0). Dat was typerend, want het gevaar bij de ploeg van Diego Simeone moet eigenlijk al het hele seizoen van Morata komen. Hij is de clubtopscorer met zeven goals. Nummer twee Ángel Correa heeft slechts drie keer gescoord, terwijl Diego Costa en João Félix ook nog maar op twee goals staan.

Morata mist door zijn bovenbeenblessure sowieso de uitwedstrijd tegen Granada van komend weekend en het is nog zeer onzeker of hij een week later tegen Valencia in actie kan komen en vervolgens speelklaar is voor het duel met Liverpool. De koploper van Engeland is op 18 februari te gast in het Estadio Wanda Metropolitano. Extra zorgwekkend is dat Costa en Félix ook nog altijd aan de kant staan met blessures.

Bij Atlético zijn veel pijlen al gericht op de dubbele clash met The Reds. De nummer zes van La Liga beleeft in eigen land een rampseizoen en werd eind januari in het toernooi om de Copa del Rey nog uitgeschakeld door Cultural Leonesa, een ploeg van het derde niveau.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.