Slagvaardig Sparta haalt twee spelers weg bij concurrent NEC

Reacties

Het toch al slagvaardige Sparta Rotterdam heeft opnieuw toegeslagen op de transfermarkt. De uit de Eredivisie gedegradeerde club neemt Mohamed Rayhi en Suently Alberto over van NEC, komend seizoen een belangrijke concurrent in de strijd om promotie.

Slagvaardig Sparta haalt twee spelers weg bij concurrent NEC

Beide spelers komen transfervrij over van de Nijmegenaren. Waar de 22-jarige Alberto, een centrale verdediger, weinig indruk maakte sinds hij vorig jaar zomer overkwam van PSV, was Rayhi (foto) een stuk succesvoller in het shirt van NEC. Afgelopen seizoen scoorde de 23-jarige aanvaller ondanks diverse blessures zeven keer in achttien competitieduels.

De van PSV afkomstige Rayhi kon daarom op veel belangstelling rekenen, maar koos voor een tweejarig contract bij Sparta. 'Mohamed heeft zowel bij Jong PSV als bij NEC bewezen van grote waarde te kunnen zijn in de Eerste Divisie en Eredivisie, hij had ook de keuze uit clubs uit die beide competities', vertelt technisch manager Henk van Stee op de clubwebsite.

Alberto, in het verleden al actief in de jeugdopleiding van Sparta, tekent eveneens voor twee jaar. 'Toen stond Suently al te boek als groot talent, dat PSV hem hier weghaalde, zegt wat dat betreft al genoeg', vervolgt Van Stee over de international van Curaçao. 'In zijn contract bij NEC was een clausule opgenomen dat hij mocht vertrekken, waar wij graag gebruik van maken.'

NEC meldt op de clubwebsite dat er met Sparta wel de afspraak is gemaakt dat het bij een eventuele doorverkoop van Alberto meedeelt in de transfersom. Voor de Rotterdammers zijn Rayhi en Alberto alweer de zesde en zevende nieuwelingen met het oog op komend seizoen, na Xandro Schenk, Tim Coremans, Lars Veldwijk, Everton Pires Tavares en Giliano Wijnaldum.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.