Sint-Truiden smeert Club dik verlies aan

Club Brugge kreeg een flink pak slaag. Op bezoek bij Sint-Truiden ging de koploper van de Eerste Klasse diep door de knieën: 5-2. Het was de eerste nederlaag in de competitie voor Blauw-Zwart. Brugge, dat kampte met een flink aantal blessures, kwam nog wel op voorsprong, omdat Thomas Caers in de tweede minuut ongelukkig een voorzet vann Gert Verheyen in eigen doel werkte.

Sint-Truiden kwam sterk terug. De thuisploeg maakte indruk met fris aanvallend voetbal en walste over de elf van Trond Sollied. Via Peter Voets en Claude Kalisa kwam Sint-Truiden op voorsprong (2-1). Vervolgens ging Birgir Maertens in zijn eigen zestien in de fout en moest na 57 minuten met rood van het veld. Danny Boffin verzilverde de bijhorende strafschop, waarna STVV verder uitliep via goals van Mbonabucya en Kris Buvens liep STVV naar een 5-1 voorsprong. Vlak voor tijd verkleinde Gaetan Englebert het Brugse leed.

RC Genk ontsnapte aan een nederlaag. In blessuretijd voorkwam Moumouni Dagano dat zijn ploeg met 1-0 onderuit ging bij nummer drie Lierse SK: 1-1. Stijn Huysegems had in de 69e minuut de ploeg uit Lier op voorsprong gezet. Het was zijn tiende treffer van dit seizoen. Het beter spelende Lierse SK verzuimde echter om het overwicht verder uit te bouwen, waardoor in de slotfase de van een blessure teruggekeerde Dagano alsnog toesloeg.

Anderlecht zet zijn opmars naar de kop van de ranglijst voort. Bij GB Antwerpen won Paars-Wit met 2-1. Na een half uur spelen kwam de Brusselse ploeg op voorsprong. Invaller Marc Hendrikx scoorde op aangeven van Ki-Hyeon Seol. Ajax-huurling Kwame Quansah zette GBA niet veel later weer naast Anderlecht. Halverwege de tweede helft ging doelman Verbist in de fout door Seol onderuit te halen in kansrijke positie. Scheidsrechter Allaerts stuurde de keeper van het veld, waarna Nenad Jestrovic tweede doelman Luciano passeerde vanaf de strafschopstip.