Sinkgraven trots op lofzang Bosz: 'De beste back ter wereld worden? We zullen zien'

Reacties

Daley Sinkgraven is terug van een slepende knieblessure en hoopt zo snel mogelijk een basisplaats te kunnen veroveren bij Ajax. Zijn oude coach Peter Bosz wenst dat Sinkgraven, die in januari 2015 als middenvelder werd overgenomen van SC Heerenveen, zich op de linksbackpositie blijft richten.

Sinkgraven trots op lofzang Bosz: 'De beste back ter wereld worden? We zullen zien'

Bosz besloot in zijn seizoen bij Ajax te experimenteren met Sinkgraven als vleugelverdediger en dat pakte in de ogen van de coach erg goed uit. Volgens Bosz heeft de technicus het in zich om als linksback de absolute wereldtop te halen. 'Dat zijn hele mooie worden', lachte Sinkgraven in gesprek met Inside Ajax.

Hij is er nog niet helemaal uit op welke positie hij zich nu wil richten. 'Ik weet niet of ik nooit meer op het middenveld wil spelen', zei Sinkgraven (23). 'Ik heb natuurlijk maar één seizoen als linksback gespeeld, maar dat was wel een prima seizoen. Maar ik heb ook goede seizoenen op het middenveld gespeeld.'

'Op het middenveld liggen mijn kwaliteiten', vindt Sinkgraven. 'Bij Ajax heb je veel de bal en kan je als linksback veel aanvallen, maar dat is natuurlijk niet overal zo. De beste back van de wereld worden? We zullen zien.' Ajax verlengde in december het aflopende contract van Sinkgraven tot de zomer van 2020. Hij speelde sinds zijn terugkeer zes competitieduels voor Ajax, waarvan één als basisspeler.

De uitspraken van Bosz over Sinkgraven komen uit dit interview:

In oktober werd er al gekeken naar de rol van Daley Sinkgraven in het huidige Ajax.
Bekijk hier al onze video's
Meer D. Sinkgraven
Meer over D. Sinkgraven
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.