Sinkgraven mogelijk spekkoper door dubbele rode kaart bij Leverkusen

Een opvallend linksbackprobleem bij Bayer Leverkusen. Zowel Piero Hincapié als Mitchel Bakker incasseerde zaterdag twee gele kaarten, waardoor de situatie van Daley Sinkgraven in ieder geval voor even niet meer zo uitzichtloos lijkt als voor de wedstrijd tegen FSV Mainz 05 (0-3 overwinning).

FSV Mainz 05
0 - 3
Bayer Leverkusen

'Beide spelers moeten van de situatie leren dat als je al een gele kaart hebt. Dat kan gebeuren, maar dan moet je bepaalde situaties voorzichtiger en anders benaderen', was coach Gerardo Seoane na afloop kritisch richting zijn weggezonden spelers. Nadat Hincapié in de 77ste minuut zijn tweede gele kaart pakte, kreeg Bakker in de slotseconden van de wedstrijd ook rood voorgeschoteld nadat hij zijn arm in de nek van een tegenstander plantte.

De 27-jarige Sinkgraven lijkt de voornaamste kandidaat om de noodsituatie aan de linkerkant bij Leverkusen op te lossen. De voormalige Ajacied leek deze zomer op weg naar de uitgang, maar maakt zich nu mogelijk op voor zijn eerste speelminuten dit seizoen.

Jeremie Frimpong, die de Nederlandse enclave bij Leverkusen completeert, liet zich in tegenstelling tot Bakker wel van zijn beste kant zien. Dankzij twee doelpunten van de 21-jarige rechtsback en eentje van Exequiel Palacios leidde Leverkusen al voor rust al met drie doelpunten voorsprong.

Voor Leverkusen was de zege bij het tot dan toe ongeslagen Mainz meer dan welkom. De eerste drie duels in de Bundesliga gingen namelijk allemaal verloren. De voormalige club van Peter Bosz neemt het zaterdag voor eigen publiek op tegen Freiburg, de huidige nummer drie van de ranglijst.