Simeone verlengt vrije val pover Internazionale

Reacties

Internazionale is vrijdag in de Serie A op bezoek bij Fiorentina tegen een nieuwe domper aangelopen. De Milanezen leken dankzij Mauro Icardi en Samir Handanovic een krappe zege te boeken, maar daar stak Giovanni Simeone verdiend een stokje voor: 1-1.

Simeone verlengt vrije val pover Internazionale

Begin december greep Inter nog de koppositie in Italië. Sindsdien won de ploeg alleen na een penaltyserie van derdeklasser Pordenone in de strijd om de Coppa Italia, haalde Inter twee punten uit vier competitieduels en volgde tot overmaat van ramp uitschakeling in de beker tegen aartsrivaal AC Milan.

Fiorentina verzuimde tegen Inter een sterke eerste helft te bekronen met een voorsprong op de bezoekers uit Milaan. Aanvallers Giovanni Simeone en Cyril Thereau hadden het vizier niet op scherp staan. Na de pauze maakte Inter gebruik van een beproefd recept, dat de formatie van Luciano Spalletti naar de kop had gebracht voor de jaarwisseling: een doelpunt van Icardi en een serie fabelachtige reddingen van Handanovic. Icardi zag een half uur voor tijd Fiorentina-doelman Marco Sportiello nog redden op zijn kopbal, maar de aanvoerder was zeer alert in de rebound: 0-1.

Daarna hield Handanovic de uitploeg aanvankelijk op de been. De Sloveense doelman pareerde met meer geluk dan wijsheid een inzet van ploeggenoot Milan Skriniar en redde schitterend op een vrije trap van Cristiano Biraghi en een omhaal van Khouma Babacar. In een vurige slotfase kon de gelijkmaker niet uitblijven. Die kwam uiteindelijk op naam van Simeone, de zoon van Atlético Madrid-trainer Diego Simeone. De Argentijn kreeg de bal met wat geluk in de zestien en schoot raak in de korte hoek.

Daardoor stijgt La Viola naar plaats zes en komt Inter met een duel meer gespeeld op zes punten van koploper Napoli, dat zaterdag in actie komt tegen Hellas Verona. AS Roma, dat evenals de andere Inter-achtervolger Lazio ook zaterdag speelt, kan middels een zege op Atalanta Bergamo over de Milanezen heen klimmen naar plaats drie.

Overige uitslag:
Chievo Verona - Udinese 1-1

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.