Simeone spreekt zich uit over terugkeer Memphis

Reacties

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone heeft goede hoop dat hij Memphis Depay snel weer bij de groep mag begroeten. De coach hoopt daarbij dat het Nederlands elftal een prikkel kan vormen.

Simeone spreekt zich uit over terugkeer Memphis
© Pro Shots

Memphis speelde sinds 24 september geen officiële wedstrijd meer voor Atlético, sinds de 3-1 overwinning op Real Madrid kampt hij met een spierblessure. Hij miste inmiddels twaalf duels, maar bij het radioprogramma El Larguero van Cadena SER vertelde Simeone dat hij goede hoop heeft dat Memphis snel weer minuten maakt.

'Als God het wil, keert Memphis volgende weer terug bij de groep', richtte Simeone zich tot hogere machten. De medische staf van Atlético had er niet op gerekend dat Memphis zolang afwezig was, Simeone hoopt dat Memphis geprikkeld wordt door Oranje. 'Ik ben er zeker van dat zijn toekomst bij Nederland een stimulans voor hem is en hem zal helpen om ons weer te helpen. Hij heeft kwaliteiten, maar hij moet wel in orde zijn.'

Memphis staat sinds begin dit jaar onder contract bij Atlético en maakte twee doelpunten in de eerste vier duels van het seizoen. Het begin van de EK-kwalificatieperiode maakte de aanvaller met een verleden bij PSV nog mee, maar het restant van de route richting het EK-ticket moet hij missen. Oranje kan in november zijn plek op het Europese eindtoernooi in Duitsland veiligstellen, via Ierland en/of Gibraltar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.