'Simeone helpt Atlético door miljoenen in te leveren'

Reacties

Diego Simeone is de bestbetaalde trainer ter wereld, maar de Argentijn zal het naar verluidt voorlopig met een onsje minder stellen. De trainer van Atlético Madrid zou akkoord zijn gegaan met een salarisverlaging.

'Simeone helpt Atlético door miljoenen in te leveren'
© Pro Shots

Volgens el Periódico de España heeft Simeone zijn fiat gegeven aan een bepaling die zijn jaarlijkse gage met 3,5 miljoen euro terugschroeft, van 20 miljoen naar 16,5 miljoen. Simeone zou dit offer brengen om de club te helpen om de misgelopen Europese inkomsten op te vangen: in een Champions League-poule met Club Brugge, FC Porto en Bayer Leverkusen eindigde Atlético voor de winterstop verrassend als laatste, zodat de lucratieve Europese avondjes al snel ten einde waren.

Ook zou Simeone, die in 2023 weer betere resultaten boekt in het Wanda Metropolitano, hebben toegezegd om zijn tot medio 2024 lopende verbintenis hoe dan ook uit te dienen, en dat dus tegen een gereduceerd salaris. Simeone is al sinds 2011 de trainer van de rood-witten, en brak recent Luís Aragones' record als trainer met de meeste wedstrijden aan de leiding bij Los Rojiblancos.

De Madrilenen gaan maandagavond op bezoek bij Girona. Voor de landstitel is de ploeg inmiddels kansloos, maar de punten zijn zeer welkom om de goede uitgangspositie voor Champions League-kwalificatie te behouden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.