Simeone deelt verkapte sneer aan Spaanse arbitrage uit

Reacties

Hoewel Atlético Madrid-coach Diego Simeone zegt Camp Nou trots te hebben verlaten, heeft hij wel in verhulde termen zijn vraagtekens gezet bij de arbitrage. De return van de halve finale uit het bekertoernooi eindigde in 1-1, waardoor niet Atlético maar Barcelona zich voor de finale plaatste.

Simeone deelt verkapte sneer aan Spaanse arbitrage uit

Het duel met Barcelona groeide uit tot een verhit duel. Aan de zijde van de thuisploeg moesten Sergi Roberto (57ste minuut) en Luis Suárez (blessuretijd)  met een tweede gele kaart naar de kant. Juist toen Atlético op zoek ging naar de 1-1, moest ook Yannick Carrasco vroegtijdig naar de kleedkamer met zijn tweede gele kaart. In de eerste helft had Atlético vergeefs om een strafschop gevraagd. Na rust kregen de Madrilenen wel een penalty, maar faalde Kevin Gameiro die om te zetten in een treffer.

Hoewel Simeone na afloop niet direct vertelde waar hij op doelde, sprak hij in ieder geval in algemene zin zijn onvrede over de arbitrage uit. 'Scheidsrechters kunnen fouten maken, net als spelers. Maar spelers kunnen dan op de bank gezet worden en scheidsrechters niet. Hoe dan ook, het staat voor mij vast dat onze kans om de Champions League te winnen groter is dan een binnenlandse competitie...'

De Champions League, waarin Bayer Leverkusen wacht in de achtste finale, lijkt in sportieve zin ook de competitie waarin Atlético nog het meeste kans heeft op succes. In de Primera División is het verschil met koploper en stadgenoot Real immers al immens, de nummer vier heeft zeven punten minder én twee duels meer gespeeld. Barcelona en Sevilla staan respectievelijk zes en vier punten boven Atlético, dat dus nog aan de bak zal moeten om een direct Champions League-ticket te veroveren voor volgend seizoen. De vierde stek geeft immers alleen recht op voorronde.

Simeone zegt uit te kijken naar de laatste maanden van het seizoen. 'Ik ben trots op mijn ploeg. Ze hebben ook vanavond weer met hun hart en met passie gespeeld. We zijn dan wel uitgeschakeld, maar verlaten het bekertoernooi met opgeheven hoofd.'

'Er komen nog drie geweldige maanden aan en als we dit volhouden, komt het goed. Als ik een fan van Atlético was geweest, zou ik natuurlijk balen van het missen van de finale. Maar op basis van wat ik gezien heb, zou ik dan zondag wel naar het stadion komen om ons aan te moedigen', keek hij alvast vooruit naar het thuisduel met Celta de Vigo. Of Diego Godín dan van de partij is, is de vraag. De ervaren verdediger viel vroeg in de tweede helft uit met een hamstringblessure. Een tegenvaller voor Simeone, aangezien collega-verdediger José Giménez ook al geblesseerd is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.