Sigthórsson: 'Ik zie PSV niet als de grootste concurrent'

Kolbeinn Sigthórsson voelt zich weer uitstekend en is klaar om met Ajax te jagen op het kampioenschap. De IJslander speelt zondagmiddag (16.30 uur) de kraker tegen PSV, de club die hij overigens niet als grootste concurrent voor de titel ziet, daarbij verwijzend naar vooral de rol van Vitesse en Feyenoord.

Sigthórsson: 'Ik zie PSV niet als de grootste concurrent'

'Ik denk dat we een grote kans maken op de titel', vertelt Sigthórsson aan Voetbal International. 'We zijn in goeden doen, maken veel doelpunten en de sfeer is geweldig. Dat voelt iedereen.'

Waar bij PSV de gedragsdeskundigen over de Herdgang lopen, lijkt de sfeer in het team van trainer Frank de Boer optimaal. Sigthórsson kijkt echter verder dan alleen de topper tegen de Eindhovenaren. 'Niemand is echt bezig met het kampioenschap, maar met de volgende wedstrijd. Die is nu heel belangrijk.'

Vorig seizoen was de IJslandse spits trefzeker in het duel met PSV, dat eindigde in 2-2. Dit seizoen staat de teller, mede doordat hij maanden uit de roulatie was vanwege een slepende schouderblessure, op drie competitiedoelpunten. Vorig seizoen was de spits in totaal zeven keer trefzeker. Sigthórsson geeft nu zelf aan dat zijn lichaam goed voelt en hij nergens meer last van heeft.

Niet alleen in persoonlijk opzicht, maar ook met de ploeg heeft de IJslander vertrouwen in de wedstrijd van zondag, 16.30 uur in Eindhoven. 'We staan er goed voor', concludeert de spits. 'Ik zie PSV niet als grootste concurrent. Vitesse en Feyenoord zijn er ook nog, maar wij hebben het volledig in eigen hand.' (Joost Hofman)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen