Sigthórsson: 'Ik snap niet zoveel van lage klassering AZ'

Kolbeinn Sigthórsson kijkt uit naar het weerzien met het AZ-publiek. De IJslander treft zondag met koploper Ajax zijn voormalige werkgever. Alvorens hij naar Amsterdam verkaste, speelde de aanvaller in het seizoen 2010/11 in de Kaasstad.

Sigthórsson: 'Ik snap niet zoveel van lage klassering AZ'

Dat AZ momenteel tegen degradatie vecht en slechts veertiende is, bevreemdt de IJslander. 'Daar snap ik niet zoveel van. AZ staat veel te laag als je kijkt naar de spelers die de club heeft. Maar als ik een reden moet noemen: de grote namen die de afgelopen seizoenen zijn vertrokken. Toch is het verschil met vorig seizoen wel héél groot. Toen werd AZ bijna kampioen...', analyseert Sigthórsson op de website van de Alkmaarders.

'Het is een stadion met een sfeer waar ik me goed in voelde', vervolgt de spits van de Amsterdammers over zijn voormalige thuisbasis. 'Ik verwacht ook dat de AZ-supporters positief reageren. Ik heb altijd een goede band met ze gehad in de korte periode dat ik in het eerste elftal speelde.'

Wel merkt Sigthórsson verschillen met zijn tijdperk bij AZ. 'Het verschil met mijn goede periode bij AZ is dat ik nu helemaal fit ben. Toen speelde ik met pijn, maar ging het wel erg goed. Voor die vorm heb ik nog wat wedstrijden nodig. Bovendien was er in Alkmaar nog geen spitsentrainer toen. Bij Ajax krijg ik specifieke training van Dennis Bergkamp.'

De IJslander hoopt dat AZ na zondag wel voor een ommekeer kan zorgen. Bovendien heeft de club van trainer Gertjan Verbeek kans op een hoofdprijs aangezien, uitgerekend ten koste van Ajax, de bekerfinale werd bereikt. PSV is daarin de opponent. 'De bekerfinale ga ik zeker kijken. Ik gun AZ die prijs', besluit de Ajax-spits.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen