Sigthórsson brengt AZ gelijkspel tegen Heerenveen

SC Heerenveen leek in Alkmaar op weg naar een overwinning, maar in blessuretijd bezorgde invaller Kollbein Sigthórsson de thuisclub AZ alsnog een verdiend gelijkspel (2-2).

Het was een wedstrijd met twee gezichten in het AFAS Stadion. Voor rust hadden de bezoekers weinig in te brengen, maar kreeg ook AZ weinig kansen. Toch kwamen de Alkmaarders op voorsprong in de zevende minuut. Nick Viergever stoomde op en speelde in op Pontus Wernbloom, die Kevin Stuhr-Ellegaard in de verre hoek passeerde.

Na rust kwam Heerenveen via Mika Väyrynen al vroeg op gelijke hoogte en nam het initiatief over van AZ. De bezoekers kregen goede kansen op meer en leken de overwinning te pakken toen Daryl Janmaat hen acht minuten voor tijd met links op voorsprong schoot. In blessuretijd kon Sigthórsson na een vrije trap echter van dichtbij gelijkmaken.

Door het gelijkspel in Alkmaar heeft AZ nu 29 punten uit zestien wedstrijden, waardoor het Ajax passeert en vierde staat. SC Heerenveen heeft er vijf minder en bezet de achtste plaats. Foto: VI Images