Sibum en Niemeyer zijn weg bij FC Twente

Bas Sibum en Peter Niemeyer spelen niet langer bij FC Twente. Niemeyer verhuist naar Werder Bremen, Roda JC neemt Sibum over.

Sibum en Niemeyer zijn weg bij FC Twente

Sibum (foto) zette in Kerkrade zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2011. De 24-jarige middenvelder meldt zich dinsdag voor zijn eerste training bij de selectie van coach Huub Stevens.

Dit seizoen speelde Sibum dertien duels namens Twente, zes keer startte hij in de basis. Volgens technisch directeur én coach Fred Rutten was een vertrek de beste optie. 'In de situatie waarin Bas Sibum zich bij FC Twente bevond, is deze oplossing het beste voor beide partijen', legde Rutten uit op de website van de Tukkers.

Sibum heeft er drieënhalf seizoen opzitten bij de Enschedese club, waarvoor hij 87 wedstrijden speelde en geen enkele keer scoorde. Na dit seizoen zou zijn contract aflopen. Hij begon zijn loopbaan bij Emmen.

FC Twente maakte tevens bekend dat de club tot een akkoord is gekomen met Werder Bremen over de transfer van Niemeyer. De 23-jarige Duitser vertrekt per direct naar de koploper van de Bundesliga. Net als Sibum tekende hij tot medio 2011 bij zijn nieuwe club.

Bekijk hier al onze video's