Sibon verzuimt Heerenveen langs NAC te schieten

SC Heerenveen heeft op eigen veld verzuimd te winnen van NAC Breda (0-0). Een toegekende strafschop was aan clubtopscorer Gerald Sibon niet besteed.

Sibon verzuimt Heerenveen langs NAC te schieten

Voor Heerenveen had de wedstrijd sec gezien geen enkele waarde meer. De Friezen hadden geen kans meer op deelname aan play-offs om Europees voetbal, terwijl het gat naar de onderste plaatsen groot genoeg was.

NAC Breda op zijn beurt had de punten hard nodig om zeker te zijn van een plek bij de eerste negen. De Bredanaars voelen na de puntendeling met Heerenveen de hete adem in de nek van achtervolger Roda JC, dat won van Vitesse.

Overigens kwamen de Brabanders met de remise tegen Heerenveen nog goed weg. Een kwartier voor tijd vloerde Robbert Schilder de doorgebroken Roy Beerens. Schilder kon met een rode kaart vertrekken, maar de toegekende penalty was aan Gerald Sibon niet besteed.

Volgende week ontvangt de ploeg van trainer Robert Maaskant koploper FC Twente, terwijl Roda een relatief makkelijke thuiswedstrijd tegen Willem II wacht. Bij verlies van NAC en winst van Roda passeren de Limburgers de Brabanders op de ranglijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen