'Show van Van Gaal volgende demonstratie WK-favoriet'

Reacties

Niet alleen de Poolse media waren onder de indruk van Nederland. Ook in Spanje en Duitsland werd hoog opgegeven van het Oranje-optreden.

'Show van Van Gaal volgende demonstratie WK-favoriet'
© Pro Shots
Polen
Polen
0 - 2
Nederland
Nederland

'De show van Van Gaal', was Diario AS vol lof over het Oranje, dat ondanks tegenvallers met het uitvallen van vaste krachten de potentie toonde. 'Nederland is ervan overtuigd als een van de favorieten naar het WK te gaan en laat dat al meer dan een jaar zien. In Polen was er de volgende demonstratie gegeven door een team dat de problemen lijkt te ontwijken met het gemak van de groten.'

Het Duitse Sport1 zag Nederland de status van de kanshebbers voor de wereldtitel waarmaken tegen Polen. 'Twee maanden voor het WK hebben de drie medefavorieten de voorlaatste speelronde van de Nations League min of meer soeverein doorstaan', werd geschreven over de prestaties van Nederland, Frankrijk en België.

Het Belgische Sporza keek na de Nederlandse zege in Warschau verder vooruit. ' Het blijft indrukwekkend wat Louis van Gaal in ongeveer een jaar tijd heeft neergezet bij Oranje. De charismatische bondscoach veranderde een nationale ploeg op de dool in een overtuigend collectief dat moeilijk opzij te zetten is. Fraaie zege met een hoge prijs. Nederland vloerde Polen met goals van Gakpo en Bergwijn, maar zag wel Koopmeiners en Depay uitvallen. Moet je dan juichen met het WK voor de deur?', luidde de retorische vraag.

Sky Sports sprak van een verdiende overwinning voor Nederland. 'Met het hoog druk zetten maakten ze Polen snel de bal afhandig en dicteerden ze het tempo van de wedstrijd'.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.